Se presentà el llibre que recull les narracions curtes de la categoria juvenil
Xavier Vidal i Julià Picornell guanyadors de la XXII edició del Ploma de Ferro



Ahir, dia 24 d'octubre, el teatre de Capdepera va acollir una sèrie d'actes al voltant del concurs de narrativa curta en català "Ploma de ferro", organitzat per l'Ajuntament de la localitat des de 1993.

A la primera part es va presentar la publicació Premis juvenils Ploma 2011-2014, coeditada entre el mateix ajuntament i l'associació cultural Cap Vermell (Edicions Documenta Balear), un recopilatori divers amb 25 narracions de 23 alumnes de l'IES Capdepera de diferents cicles educatius.

A dita presentació hi van prendre part Llorenç LLop, director de l'IES Capdepera; Paco Galian, membre de l'associació cultural Cap Vermell i Rafel Fernández,  batle de Capdepera. Tots tres van valorar molt positivament la col·laboració entre les tres institucions la participació del joves i l'implicació del professorat. El batle va llegir un breu escrit dedicat a Ana Maria Matute,  ja que l'acte coincidia amb el Dia de la Biblioteca.



A l'acte de presentació del llibre van assistir
 un bon grapat dels joves autors, que en companyia d'amics i familiars en van recollir uns exemplars. tres d'ells en representació dels altres van manifestar la seva satisfacció per veure editades les seves narracions.





Després hi hagué una primera actuació del grup Taverners i un refrigeri a l'entrada del Teatre de Capdepera.

 

A la segona part de l'acte es van lliurar els premis de la categoria adulta d'aquesta edició. Xavier Vidal i Alemany, de Sabadell, ha obtingut el primer premi amb “Records incòmodes”, presentada sota el pseudònim Teresa Peris Bonet, valorada en 600€ i un guardó; el segon premi ha estat per a Julià Picornell Munar, de Sant Joan, amb “Uniformes”, presentada sota el pseudònim Jeroni Llamàntol, valorada en 300€ i un guardó. Ambdues obres es podran consultar en propers mesos a les webs municipal i de Cap Vermell i en una publicació quinquenal prevista per a l’any 2016.

En aquesta edició s'hi han presentat 29 autors, avaluades per Antoni Riera Vives, Antoni Tugores Manresa i M. Antònia Massanet Mayol.

Ambdós actes van comptar amb l'actuació de Taverners, grup revelació del panorama mallorquí que ha obtingut un premi Enderrock durant 2014.