Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2309
La Mostra de la Llampuga del 2014, ja és història


 
A l'hora presvista, les 11 del matí d'aquest passat diumenge, 12 d'octubre, les autoritats inauguraren la XIII Mostra de la Llampuga. El batle Rafel Fernández, acompanyat per la pràctica totalitat dels regidors del Consistori (amb alguna absència digna de prendre en consideració), i el Conseller de Salut i Consum, Martí Sansaloni, foren els encarregats de tallar la cinta inaugural. Hi eren igualment presents el patró major de la Confraria de Pescadors, Joan Mercant; la directora general del Medi Rural i Marí, Margaret Mercadal; la directora general de Turisme, Monserrat Jaén; el gerent de Ports, David Gómez, i el portaveu del PSOE en el Parlament, Cosme Bonet.



Tot seguit, les autoritats feren l'habitual recorregut per tot el recinte firal i degustaren algunes de les magnífiques especialitats que s'hi oferien.



Escrivim aquesta crònica amb manca absoluta de dades sobre visitants a l'edició de la Mostra de la Llampuga d'aquest diumenge i, per tant, ens movem a partir d'impressions. I amb aquestes impressions a flor de pell la primera cosa que ens ve al cap és que tot va anar molt bé i que hi va haver molta gent. Molta. El fet que l'accés fos lliure, d'altra banda, va facilitar que la gent es mogués amb major llibertat i anàs i vingués sense les restriccions d'altres anys.

 
Tant a l'hora central del migdia, com especialment a la nit, vam veure molt de públic a totes les paradetes. A l'horabaixa ens deia en Joan Fuster, mestre arrosser, que ells havien notat una mica menys de demanda, però que cal considerar l'augment del nombre d'estands i, per tant, que la gent es repartia més. D'altra banda, la possibilitat d'entrar per la part del Club Nàutic també va fer que molta gent ja no arribàs a la zona de la Confraria. Esperarem, per tant, a tenir dades oficials – si n'hi ha i ens les fan arribar – a dir la darrera paraula.

 

Un plugim sense gaire importància va comparèixer a l'horabaixa, però, per la seva escassa intensitat, no aturà res, ni l'actuació de la Coral s'Alzinar, una formació habitual d'aquesta diada. De manera que la Mostra va acabar tan bé com havia començat i amb la convicció que n'hi haurà una catorzena edició.