Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2721


En el Ple de setembre explicarà la seva decisió als altres regidors







    
Després de la notícia de la dimissió de Joan Ferrer com a regidor i portaveu el Partit Popular de Capdepera, vam intentar mantenir una conversa amb ell, per a explicar-ne els motius als nostres lectors. No ha estat fàcil i després d’una setmana (sembla que un error en un nombre telefònic n’ha esta la causa) hem pogut asseure’ns i parlar.


- Joan, per què abandones al política en aquest moment?

- Jo tenia clar que aquesta legislatura era la darrera que em presentava. Tenia clar que enguany deixaria la política. El cert és que les eleccions a president de l’Associació Hotelera han avançat el procés, ja que em fa il·lusió presentar-me com a candidat. Fa molts d’anys que visc en el món del turisme i m’agrada. A partir de la dimissió de Lluís Rocha vaig començar a donar-li voltes a la possibilitat de presentar-me. Consider que la meva dedicació a la política ha acabat.  Vull aclarir que en principi no volia dir res, vaig presentar l’escrit de renúncia al registre i en Fabio em va cridar per confirmar la noticia, que més aviat era un rumor.

- Enyoraràs la política? No de bades fa gairebé 20  anys que hi ets, ja sigui a l’equip de govern o com a cap de l’oposició...

- No, no ho crec. Don per acabada la meva etapa de deicació a la política. De fet, la volia acabar l’any 2011, però per motius interns del partit vaig decidir seguir una legislatura més, i ja vaig avisar que aquesta seria la darrera tant, a la Junta Local de Capdepera com a la direcció de Palma. Tots ho tenien clar.

- És una pràctica habitual que si hi ha canvi de cap de llista, mesos abans de les eleccions hi hagi una mena de relleu...

- Es tracta de fer visible la persona que serà el nou candidat. Jo he estat molts d’anys el cap visible i portaveu a l’Ajuntament. Ara que he fet aquesta passa s’han de posar al davant altres persones. Dependrà de la Junta Local, però crec que na Pilar García serà la portaveu del Grup Popular a l’Ajuntament i sembla que na Maribel Vives serà la candidata a batlessa. Ara jo deixaré de tenir el protagonisme a favor de noves persones. Crec que tothom es presenta a l’Ajuntament per aportar alguna cosa a la societat gabellina, i jo crec que ja he aportat el que he pogut, amb els colors del Partit Popular, durant aquests anys. Per evitat qualsevol  polèmica,  inclús a nivell intern, deixaré de ser membre de la Junta Local.

 

- Parlant de la presentació de la tenva candidatura a la presidència de l’Associació Hotelera de Capdepera, no pesarà el teu passat polític?

- Ara l’Associació Hotelera viu un procés d’interinitat. En Biel Flaquer n’és el president fins que es convoquin eleccions. La segona setmana de setembre hi ha una reunió de la Junta, la qual fixarà la data de l’assemblea per a triar el nou president. Jo, oficialment, he manifestat la meva decisió de presentar-me. Des de sempre he estat membre de l’associació i, mentre he estat en política, he actuat com a espectador. Participava de les assemblees generals i, gairebé sempre, he recolzat l’actuació de la Junta. Ara vull treballar per al sector turístic del poble, crec que l’Associació és important i entenc que la gent que en forma part estigui cansada. Jo tenc uns objectius clars que crec que coincideixen amb la gran majoria d’associats. El primer és que hem de treballar per la qualitat dels negocis. Això és prioritari, de fet som uns negocis que feim una autoevaluació anual. També tenc clar que aquesta millora costa més als establiments petits que als grans. La segona cosa és la necessitat de millorar l’entorn del municipi. Aquí entra en joc la relació de l’Associació Hotelera amb l’Ajuntament i el Govern de les Illes mitjançant la Federació Hotelera.

 

- Darrerament es parla negativament del turisme que ens visita, a tots els nivells: estatal, de les Illes i municipal.  A part de la qualitat dels establiments hotelers, hi ha factors externs que vosaltres no controlau i que moltes vegades influeixen negativament.

- Els hotelers tenim reunions amb els tours operadors, que són els que ens envien els turistes; especialment a les fires turístiques xerram amb ells. Per la meva experiència al davant de dos establiments petits, veig que pel maig, juny, setembre i octubre ens visiten sempre els mateixos turistes, perquè els agrada Cala Rajada i repeteixen. Els mesos de juliol i agost tenim un altre tipus de clients. Nosaltres els hotelers no sempre podem controlar qui vindrà, qui comprarà les places hoteleres, però si és responsabilitat de l’hotel controlar (i dins de l’hotel s’aconsegueix) que els joves no s’esvalotin.  Fa 30 anys hi havia unes quantes discoteques, eren llocs tancats. Ara els llocs d’oci són espais oberts, amb més renou, més visibilitat i això dóna la imatge de més renou, més trull, més consum d’alcohol... No arribam als nivells d’altres zones, però hem de tenir present que a Cala Rajada tenim una extensa oferta d’oci nocturn. Hem de fer un esforç perquè els clients estiguin tranquils. El botellot, el consum d’alcohol al carrer, és un fenomen europeu i no és fàcil de controlar. Jo vaig cada any a Berlin per la fira turística i estic astorat de la quantitat de joves que et trobes bevent pel carrer. Hauria de ser una preocupació de tots que no arribi aquí el turisme d’alcohol que hi ha altres zones.

- Què més ens pots dir, Joan, per tancar aquesta conversa?

- Vull deixar clar que jo deix de pertànyer al grup municipal del PP, que he dimitit de tots els càrrecs per separar la política de l’Associació Hotelera. A l’Associació hi ha 80 o 85 socis de tots els colors polítics. Jo duc anys treballant pel poble sota el color del PP i això no m’ho llevaré, però tenc clar que si arrib a ser president de l’Associació Hotelera, de política res de res. Em compromet a treballar colze amb colze amb les administracions, local i autonòmica, governi qui governi, independentment del color polític que sigui. No em present per polititzar l’Associació Hotelera.

 

Ens acomiadem de Joan Ferrer amb disculpes pels malentesos que s’han pogut donar i ens remet al Ple de setembre, que serà el proper dijous, quan ens farà arribar un comunicat. De moment, ens ha semblat una persona molt il·lusionada amb la nova etapa que pretén encetar al capdavant de l’Associació Hotelera de Capdepera.