La data celebra la protecció d'espais naturals europeus emblemàtics



El proper 21 de maig se celebra el Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000. Aquesta data celebra l'aprovació de la “Directiva Hàbitats”, la normativa europea que juntament amb la “Directiva Aus” protegeix els espais europeus més emblemàtics.

Tot i que Capdepera forma part d'un d'aquests espais, el Lloc d'Interès Comunitari “Muntanyes d'Artà” –que a Capdepera inclou l´àrea ì voltants de Cala Mesquida a Cala Agulla-, el cert és que el públic en general desconeix la importància de la Xarxa, ja que ha permès la protecció d'espais naturals de gran valor paissatgític i amb nombroses espècies protegides. Aquesta protecció possibilita el seu bon estat de conservació i el seu manteniment futur com a font de riquesa i recursos, especialment significatiu en un municipi turístic com Capdepera. 

En aquest sentit, l'Ajuntament de Capdepera té implantat un Sistema de Gestió Ambiental perquè des del municipi es pugui contribuir a la seva protecció amb mesures a nivell local.

Per tal motiu, us convidam a que visiteu la plana web www.natura2000day.eu on trobareu tota la informació de la Xarxa, tant en temes de normativa com de participació ciutadana.