Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2585
Aquesta unitat es reforça amb dos agents



La Unitat de Platges de la Policia Local de Capdepera s’ha reforçat amb dos agents més des de dilluns. Per tant, ja són quatre els policies que durant tota la temporada passejaran per les platges del municipi per controlar les activitats il·lícites.

Faran el torn de treball en l’horari de més afluència de gent a les platges, informaran de tot allò que hi està prohibit i sancionaran els infractors. L’ordenança municipal prohibeix la venda ambulant, els massatgistes, el consum de begudes alcohòliques, l’entrada de vidre, l’ús de radiocassets i la publicitat dinàmica, entre d'altres activitats.

La Unitat de Platges es va crear l’any passat, cosa que va suposar bons resultats a final de temporada. Enguany s’ha decidit continuar amb la presència policial, sobretot a les més concorregudes, com cala Agulla i Son Moll, per aconseguir crear bones pràctiques i que tothom en pugui gaudir.

Una les activitats contra la qual es vol actuar amb més contundència és l’afluència d’agents il·legals de publicitat dinàmica, coneguts popularment com a “tiqueters”. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Capdepera ha redactat una nota informativa per avisar de la continuïtat de la Unitat de platges aquest estiu i aconseguir que es deixin de contractar “tiqueters” com a mitjà de publicitat, fet que se sancionarà amb sancions de a partir de 600€.

 

NOTA INFORMATIVA

L’any 2013 en el departament de Policia Local es va constituir una Unitat de Platges per a prioritàriament controlar la massiva afluència d’agents il·legals de publicitat dinàmica sobre les platges del municipi en general i les de cala Agulla i Son Moll en particular.

A dia d’avui, amb les dades en el nostre poder, podem afirmar que els resultats de dita unitat són un èxit, amb un número de denúncies d’ordenança a dites zones de l’ordre de 804.

Des de l’Ajuntament volem seguir controlant l’assistència massiva de “tiqueters” sobre les nostres platges, ja que, a més de vulnerar reiteradament les normatives municipals en matèria de publicitat dinàmica, causen una imatge perjudicial per al turisme a la nostra zona.

La nostra intenció no és en cap cas causar perjudici econòmic a cap propietari o empresari del sector que usi aquest model de publicitat, ans tot el contrari. Amb aquesta iniciativa pretenem que, abans de contractar aquests serveis o desenvolupar-los directament, siguin conscients que a la temporada 2014 s’hi actuarà contundentment mitjançant dita unitat, actualment reforçada, a les platges més concorregudes del municipi, aplicant sancions legalment establertes a l’ordenança corresponent de a partir de 600€.