Imprimeix
Categoria: Plaça del sitjar
Vist: 2492
Les darreres setmanes Capdepera, més concretament la Sala, ha aparegut a les planes dels diaris  amb notícies no gaire positives. La sortida de dos regidors de l’equip de govern (i van sis) i la polèmica del presumpte intent de perdó de devers 12.000 euros a una empresa, publicat per “Diario de Mallorca”, han estat molt comentades.







 




 Parlam amb el batle de Capdepera, Rafel Fernández , per tal d’aclarir o contrastar algunes informacions.

- Què ens pots comentar dels canvis de l’equip de govern?

- Pel que fa als canvis de l’equip de govern he de dir que és cert que molta gent pot pensar que quan hi ha canvis es produeix incertesa i que el poble hi ha perdut. Però nosaltres tenim clares unes línies de treball marcades l’any 2011 i és indiferent qui les executi. Cadascú té raons per entrar en política i per deixar-la, que cal respectar. Ara ha entrat gent nova amb les piles carregades, per tant no pas pena pel funcionament de l’equip de govern. Tenim na Bel, qui, per qüestions de feina, només participarà dels plenaris, i a qualque comissió, i na Mónica Viejo que entra amb moltes ganes de fer feina en la política municipal. Na Mònica, que durà una àrea molt dinàmica per a la qual se sent preparada. En Pep Uceda i na’Esperança Morey no s’han incorporat per motius laborals.

- Hi ha hagut altres modificacions, a l’equip de govern?

- Sí, hi ha hagut algunes modificacions puntuals. Gairebé tots els regidors del govern municipal tenen una dedicació del 75% i dos regidors la tindran del 50%, Fernando Martínez augmenta la seva dedicació i Albert Llull se la rebaixa, en passar-se l’àrea d’Esports d’un a l’altre. Jo personalment assumiré l’àrea d’Hisienda, amb la possibilitat que passi a Mateu Melis més endavant, ja que ha manifestat que és un àrea a la qual li fa ganes dedicar-se.

- Un tema polèmic:  els 12.000 euros ...

- En tot cas em ratific en el comunicat remés a la premsa (comunicat publicat per Cap Vermell digital). Es va fer una liquidació lligada a una acta de conformitat per unes obres. Aquesta acta finalment no va ser firmada i, per tant, la liquidació va haver de ser donada de baixa. A partir d’aquí hi ha uns mesos, sis mesos, per a tramitar l’acta de disconformitat, per tant estam dins els terminis que marca la llei. L’expedient administratiu és viu. Més o manco en un mes i mig confii que es cobrarà la liquidació, això després de respectar el període per a les al·legacions. Respect les opinions i informacions que han sortit als diaris, però vull aclarir que es cobraran els imposts corresponents, com a tots els ciutadans.

Rafel Fernández ha estat molt present a la premsa illenca. Foto AraBalears.


- Un altre tema del qual es parla és el de la valoració de llocs de feina del personal de l’Ajuntament..

- És cert que Delegació del Govern ens va convocar a aclarir alguns aspectes de la valoració que s’ha fet i l’increment de sous, per això ens va demanar una relació dels sous que es cobren i que es cobrarien amb la nova valoració. Hi van participar la secretària i l’interventor a fi d’aclarir aspectes més tècnics. El document que s’ha presentat té tres apartats: la catalogació de llocs de feina (és obligatori que la faci l’ajuntament), la valoració en punts  i la conversió d’aquests punts a euros. Sembla que (i aquesta  és la meva opinió personal, completament subjectiva) per a l’oposició seria una victòria que tombin  els euros-punts. Amb la valoració de llocs de feina presentada ningú hi perd, es pretenia corregir casos de gent que fa una feina a l’Ajuntament molt mal valorada. Per exemple, una dona de neteja cobra devers 1200 euros al mercat laboral actual i l’Ajuntament en paga devers 800, i cal revisar-lo. Hem presentat tres aspectes per separat, ja que si Hisenda no ens permetia la valoració punts-euros ( com ha estat el cas) almanco tindrem la catalogació. No volíem que passés com la catalogació del 2006, que va patir un contenciós, es perdé i s’anul·là tot el procés.

Ara  hem rebut la notificació oficial de Delegació on se’ns demana que en el pròxim plenari anul·lem  els actes administratius lligats als temes de puntuació i de valoració econòmica d’aquests punts. D’aquesta manera només queda aprovada la fitxa de cada un del treballadors de l’ajuntament amb totes les tasques vinculades en el seu lloc de feina. Per tant, queda, així , sense efecte la voluntat que tenia el consistori de donar una objectivitat definitiva al sistema de retribucions del personal de l’Ajuntament. Continuarem amb aquests desequilibris retributius fins que Delegació ens permeti fer una RTP, amb el que comporta per ternir econòmicament aquesta anivellació retributiva.