La nova coalició neix amb la voluntat de ser l'alternativa als partits que fins ara han governat a Capdeepera
El passat dissabte dia 14, a la sala polivalent del Teatre, va tenir lloc l'acte de presentació en societat de la coalició MES per Capdepera. Aquesta és una passa que cal inserir dins la lògica del procés que els partits integrants (PSM, EntesaxMallorca i Iniciativa-Verds, a més de distints grups d'abast municipal), han endegat arreu de l'illa i que culminà el passat mes d'octubre amb la constitució d'aquesta coalició. Com digueren els distints oradors, es tracta d'un projecte que pretén constituir una alternativa real als dos grans partits estatals que, tradicionalment, han governat la nostra Comunitat Autònoma. També a nivell local, l'aspiració no és altra que arribar al govern municipal.
 


Juanjo Plou, fins ara cap visible d'Iniciativa-Verds, va incidir en el vessant ecologista de l'agrupació que ara neix, i s'hi referí com una necessitat i una alternativa a les polítiques mediambientals que practiquen els governs d'arreu. Va parlar de l'agricultura ecològica, en tant que possibilitat real perquè Mallorca es torni a girar cap a la terra, per a viure'n sense fer-la malbé.



De la seva banda, Pere Fuster, regidor i portaveu fins ara de PSM-Entesa a l'Ajuntament, va parlar d'un projecte polític obert, que pretén funcionar de forma assembleària i rompre l'hermetisme tradicional dels partits polítics. En aquest sentit, els qui es vulguin sumar al projecte ho podran fer en peu d'igualtat als afiliats procedents dels partits que ara es coalitzen, amb veu i vot. S'espera, va dir Pere Fuster, que cap a Pasqua es podrà celebrar l'assemblea constituen, on s'hauran d'aprovar les normes de funcionament i els òrgans de direcció.



Finalment, va ser Biel Barceló, portaveu de la coalició MÉS per Mallorca en el Parlament de les Illes Balears, es va referir a les polítiques socials dels governs conservadors, tant aquí com a Madrid, que estan, va dir, ensorrant l'estat del benestar. Va parlar, igualment, de l'insuportable dèficit fiscal que pateixen les nostres Illes, cosa que no tan sols no permet la recuperació econòmica, sinó que en mols d'aspectes ens deixa a la coa dels indicadors econòmics. Esmentà la possibilita real d'assolir representació a Madrid, com a passa imprescindible per fer sentir la veu d'aquesta terra, ja que, segons Barceló, els que ara ens representen només compleixen ordres dels seus partits i no defensen els interessos de les Illes.