2 EMPRESES DEL MUNICIPI S’HAN ACOLLIT A LA CONVOCATÒRIA 2013 DE BASES PER A LA NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA A LES EMPRESES DE CAPDEPERA

Ja fa uns anys que l’Ajuntament de Capdepera destina una partida dels seus pressupostos a les subvencions per a la normalització lingüística a les empreses municipals, per a diferents conceptes (retolació comercial, edició de publicitat impresa, edició de cartes de restauració, etc). D’aquesta manera el municipi gabellí és un dels pocs que manté aquest compromís a la llengua, quan el Govern i el Consell de Mallorca en aquests moments han eliminat les partides corresponents a aquest àmbit.

A pesar de comptar amb aquestes ajudes, enguany únicament hi ha concorregut 2 empreses municipals: 1 cateteria-restaurant i 1 centre mèdic, per un import total de 360€.

Amb aquestes subvencions aquestes empreses contribueixen a redreçar la situació de la llengua pròpia en el context empresarial i comercial en un municipi turístic i plurilingüe on, moltes vegades, el català –tot i ser una de les llengües pròpies d’aquesta comunitat- té poc pes en aquests àmbits.