La participació del professorat ha estat molt discreta, en tant que l'assistència de l'alumnat a les aules ha estat molt baixa



Capdepera ha estat un dels municipis que han votat a favor de la proposta dels batles contra l’aplicació del TIL

Dia 8 de novembre estava convocada una vaga a Mallorca, tot coincidint amb l'assemblea de batles per tractar el tema del TIL amb un índex de participació de devers el 50%. Hi va haver una concentració de mestres a la seu del Consell.



A Capdepera la incidència a les escoles va ser molt discreta i desigual. A s'Alzinar la participació va ser d'una desena de mestres i a s'Auba i l'IES encara va ser menor. Aquestes xifres contrasten amb la poca assistència d'alumnes a les aules ja que a l'IES només hi assistiren devers 75 i a les escoles de Primària, malgrat no disposar de xifres exactes, ens han informat que hi van anar molts pocs nins i nines.



Aquesta és la valoració que en fan els sindicats de la vaga i de l'assemblea de batles.

MÉS D’UN 50% DEL PROFESSORAT DÓNA SUPORT A LA VAGA

En una nova jornada de lluita i de reivindicació, en el dia dissetè de la vaga indefinida, més de la meitat del personal docent de l’ensenyament públic de l’illa de Mallorca ha donat suport a l’aturada del sector educatiu. Les dades de seguiment a l’escola concertada, per la seva banda, han superat el 15%.

En una concentració que ha tengut lloc davant la seu de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears, mentre els batles i batlesses dels municipis de Mallorca debatien una moció de suport a la comunitat educativa, els representants del professorat han fet contínues crides perquè les primeres autoritats posassin per davant el seu paper de representants dels seus pobles i dels respectius acords municipals, per damunt de la submissió acrítica a la disciplina de partit.

 

Des de l’STEI lamentam que la Presidenta del Consell de Mallorca, que presidia la reunió, hagi impedit que els batles arribessin a un consens en no permetre que es fes un recés per tal d’acostar postures. La votació final ha estat:

A favor de la proposta dels batles contra l’aplicació del TIL: 23 vots
En contra de la proposta: 31 vots

Els batles d’Alcúdia i Muro han votat a favor de la proposta i els batles d’Alaró i Pollença no han assistit a la reunió. Molts dels batles del PP han votat de manera contrària al posicionament del ple del seu ajuntament, en un acte de menyspreu absolut dels acords que els representants dels seus votants han pres de manera democràtica.

Des de l’STEI reprovam de manera rotunda aquesta conducta insultant d’alguns batles en contra del parer dels seus municipis, i lamentam que s’hagi perdut una nova oportunitat per arribar a un consens sobre l’aplicació del TIL.

Agraïm el suport del professorat que ha secundat la vaga d’avui, encoratjam els companys i companyes de Pitiüses i de Menorca que donin suport a la vaga del proper dilluns, i cridam amb totes les nostres forces que no tenim por, que la lluita continua i que no estam disposats a fer ni una passa enrere. Salut, força i resistència!

 Ciutat de Mallorca, 8 de novembre de 2013