76% de seguiment de la vaga 24-O i important suport dels pares i alumnes



A Capdepera els percentatges són més elevats, amb una participació de gairebé el 100% del professorat amb dret a vaga


La jornada de vaga d'aquest 24 d'octubre ha tornat a tenir un seguiment massiu i a escenificat el posicionament ferm dels docents en les seves reivindicacions davant una Conselleria que es nega a negociar. A aquesta situació dramàtica s'hi suma ara el rebuig a la LOMQUE -Llei Wert- que es considera elitista i discriminadora.

Seguint la coherència de donar les dades sempre amb el mateix procediment, l'Assemblea de Docents cifra en un 76% el seguiment de la vaga a les Illes Balears. Amb aquesta mateixa cifra coincideixen tant els sindicats com ADESMA. Per nivells educatius, Educació infantil i primària sumen un 82% de seguiment. Eivissa, amb el 80% és l'illa en què, de moment, hi ha més suport a la vaga. Mentre que a nivell estatal el seguiment de la vaga és d'un 83%.

De la mateixa manera, han secundat la vaga un 85% de l'alumnat. Així, es referma la complicitat entre pares i professors en aquesta lluita pels drets d'una educació de qualitat ja sigui pública, concertada o privada.

A Palma van haver dos concentracions multitudinàries (a les 12 davant la Conselleria i a les 18 hores al Born), sense incidents. Hi participaren docents, i algunes famílies, de Capdepera amb les camisetes verdes que identifiquen la protesta contra les retallades en educació i la demanda d'una escola públic de qualitat.



A Capdepera hi ha hagut una total normalitat, amb una alta participació en el professorat fregant el 100% dels docents que podien fer vaga. Cal tenir present que, a més dels dos membres de l'equip directiu, els serveis mínims eren del 30% a Primària i 20% de secundària.