Els representants del PP de Capdepera organitzen la seva "desfilada" particular per la Llampuga, en un acte que es podria qualificar de deslleialtat institucional


A les 11h del passat diumenge, els representants "de Palma" (Directora general de Pesca i director insular de Residus) acudiren a la convocatòria institucional d'inauguració de la Mostra de la Llampuga. 

Aquí els teniu:

Es comentava que el PP no assistiria a l'acte ja que el batle no els havia fet extensiva la convidada per formar part de l'equip de govern. I, sigui per aquest o per un  altre motiu, així passà. El PP local no comparagué. Els dos representats del Govern Balear i el del Consell de Mallorca compliren amb el protocol i degustaren els plats oferts per l’organització en el ja famós "corralito".

En un moment donat, cap a les 12,15h, les autoritats populars van descomparèixer "a la francesa", sense acomiadar-se. La feta no va ser gaire lluïda, que diguem, però ja se sap que el concepte de protocol d’alguns dirigents polítics és força peculiar.

Al cap de cinc minuts poguérem observar una "nova comitiva", formada pel PP local amb el conseller Sard al capdavant..., i les autoritats "de Palma" tornant a fer la volta. Encara més deslluït que la fuita d’abans. Boicot, deslleialtat institucional, potadetes pròpies de despitats o no saber estar  foren alguns dels qualificatius que sonaren en aquell moment pel moll.  Des de Cap Vermell i altres mitjans volguérem demanar una explicació a Joan Ferrer, però aquest ens va emplaçar per a un altre moment. Possiblement – o no – ens enviarà un comunicat... dissabte al matí!



S’ha dit que existeix un pacte no escrit pel qual, en determinats esdeveniments i circumstàncies (Mercat Medieval, Mostra de la Llampuga...), tota diferència política es deixa de banda, per tal de sumar i fer un sol cos. Si el PP vol renunciar al paper de representar una part de la ciutadania a nivell institucional, que ho faci, però és ben probable que els seus mateixos votants li’n demanin comptes. Però si a més implica alts càrrecs del partit per fer la guerra pel seu compte, pensant que deslluirà un acte, i a més n’organitza un altre en paral·lel, la veritat és que fa molt mal efecte. Des d’una certa distància, és veu molt lleig. No sabem si, en aquesta ocasió, el PP ha fregat el ridícul, com va sonar insistentment per la Mostra de la Llampuga, però en tot cas va situar-se en un extrem i va protagonitzar un acte del qual estaria bé que en donàs explicacions en un proper plenari. Evidentment, Cap Vermell resta obert a acollir qualsevol aclariment que aquest partit vulgui oferir.

Insistim: si el motiu d’aquesta espantada ha estat la no convidada a fer part de l’equip de govern, la nostra conclusió és que el PP ha anteposat els seus interessos partidistes als del seu deure institucional. I això és quelcom que els ciutadans, electors o no d’aquest partit, no ens mereixem.