La utilització de l'aigua de la bassa de Son Jaumell aviat podria ser una realitat 



 
D’aquí pocs mesos la bassa de regants de Son Jaumell es posarà en funcionament. Aquesta és una de la notícies que va sortir de la darrera reunió entre el batle de l’Ajuntament de Capdepera, Rafel Fernández; el responsable del Ministeri d’Agricultura, José Enrique Santarrufina; el tècnic de la Conselleria d’Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears, Biel Vicenç,  i el president de l’Associació de regants de Capdepera, Llorenç Alzina.

 A la reunió, celebrada la setmana passada, es va parlar també d’una segona fase del projecte "PROYECTO DE UTILIZACIÓN PARA EL RIEGO DE LAS AGUAS REGENERADAS DE CAPDEPERA (MALLORCA)" del Ministeri d’Agricultura, que consisteix en l'ampliació de la xarxa existent i que inclou una partida per arreglar els desperfectes ocasionats a la primera fase. L’inici de l’obra d’aquest segon projecte serà imminent i tendrà una durada de set mesos amb un pressupost de 777.569,65€.  


 L’obra de la segona fase inclou dues accions importants per la municipi de Capdepera. Per una banda, hi ha una partida destinada a arreglar els paviments de les carreteres properes a la bassa, com són els camins de s’Ullal i s’Horta, que patiren greus deficiències amb la construcció de la bassa i que causaren molèsties als veïnats.

 Per altra banda, la xarxa d’aigua existent s’allargarà de tal manera que arribarà al polígon industrial de Capdepera i a la zona esportiva, la qual cosa suposarà un important estalvi econòmic per al Consistori.