Divendres, 20  de setembre, jornada d'aules buides a s'Alzinar i l'IES Capdepera

L'acció AULES BUIDES es repetirà el dilluns 23 de setembre 


Divendres dia 20, cinquè dia de vaga indefinida dels docents de les Illes Balears, ee va dur a terme una manifestació contra el TIL pels carrers de Capdepera. Aquesta  va ser el  resultat de les propostes dels pares i mares participants a les assemblees celebrades en els centres respectius. A les 8 del matí hi hagué una concentració a l'entrada de l'Institut i després anaren fins a la rampa del poliesportiu Es Figueral. on es llegí un curt comunicat i s'inicià la marxa cap a l'ajuntament de Capdepera.



La majoria dels participants eren pares, mares i alumnes que portaven camisetes verdes i pancartes de suport al professorat i contràries al TIL.






La manifestació s'aturà a la plaça de la Constitució on s'hi afegiren pares i mares de s'Alzinar amb els seus fills i seguiren tots junts cap a l'Ajuntament.

Els manifestants, en un ambient festiu, van marxae fins la portada de can Creu d'Inca, on els esperava el batle, Rafel Fernández, acompanyat d’alguns regidors del Consistori.

El nombrós grup (vam calcular al voltant de 450/500  persones) amb camiseta verda i pancartes, es van plantar davant la porta de la Sala, on la mare d’un alumne de l’IES Capdepera va llegir un manifestt amb el qual reivindicaven la normalitat a les aules i la no aplicació del TIL. També van demanar el suport de la Sala per fer arribar la seva veu al Govern de les Illes Balers. El batle explicà que al darrer ple ordinari, celebrat a principis de setembre, tots els grups polítics de l’Ajuntament exceptuant el PP, varen votar a favor d’una proposta de rebuig a la implantació obligatòria del TIL als centres educatius. A més, el batle va avançar que s’està preparant un concert i que els doblers que es recaptin seran per a la caixa de resistència.

A les pancartes es podien llegir frases com "No al TIL", “InúTILs”, “No a les retallades” o referències al “Relaxing cup” d’Ana Botella. 

Després de la manifestació, els pares, mares i alumnes  van marxar cap a casa. Així les aules quedaren pràcticament buides: a l'IES només anaren al centre cinc alumnes i a s'Alzinar menys del 10%. Queda clara així el recolzament dels pares i mares de Capdepera als docents en vaga i lesseves  reivindicacions i deixen en evidència l'estratègia del govern de Bauzà de desprestigiar els mestres i d'enfrontar docents i pares d'alumnes. L'acció conjunta de dia 21 no té precedents a Capdepera, és llastimós que el govern  intenti allargar un conflicte quan hi ha una resposta tan unànime per aturar l'aplicació del TIL i negociar un calendari d'aplicació més raonable, sense deixar de banda les altres reivindicacions que afecten la qualitat de l'ensenyança a l'escola pública.

Pel que fa a la participació de la vaga (cal dir que a distints centres han fet AULES BUIDES)  ha estat del 57% en el total de les illes. Es manté molt fort a Eivissa amb un 73% i a Formentera amb un 89%, mentre que a Mallorca tenim un 55% i a Menorca el percentatge ha baixat ostensiblement a un 34%, tot i que segueix garantint la continuïtat de la vaga. A primària el seguiment ha estat d'un 55% (amb molts de centres buits d'alumnes), a secundària d'un 59% i en altres ensenyaments d'un 48%.