El divendres 13 de setembre va tenir lloc d'inici de les classes del curs 2013-2014, a l'IES Capdepera i  les escoles de s'Alzinar i s'Auba, en  un clima altament reivindicatiu.




Atenent les informacions de la Conselleria d'Educació i les declaracions de la consellera, a les Illes Balears hi ha hagut un inici de curs normal, sense cap incident. Aquesta afirmació podria ser exacta si no hi hagués pel mig un conflicte prou intens i un gran descontentament en els sectors educatius, es a dir docents, pares, mares i alumnes. I si no hi ha hagut vaga de mestres des del dia 13 de setembre ha estat per manca d'autorització per una qüestió formal. Malgrat tot, dia 16 hi ha convocada una vaga indefinida que desmenteix l'afirmació que  l'inici de curs és normal.

Perquè no és normal  que s'imposi el Tractament Integral de Llengües, via Decret, per tal d'evitar el compliment d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears... Això és acatar una sentència de la Justicia?. Com tampoc és normal que no és vulgui negociar amb els docents, ni amb els sindicats, ni amb les associacions de pares i mares d'alumnes.



Però parlàvem de l'inici de curs i que aquest es desenvolupà amb aparent normalitat. Entre els pares i mares hi ha dubtes davant la convocatòria de vaga. A quasi tots els centres de Mallorca, i en els de Capdepera també,  s’han fet pancartes i s’ha informat a les famílies dels motius de la vaga indefinida que comença dilluns.

Les imatges corresponen a s'Alzinar, on s'han instal·lat dues pancartes reivindicatives prop dels recinte escolar i un grup de pares i mares han repartit informació sobre els motius de la vaga a les entrades del centre. A més, gairebé la totalitat dels mestres de Capdepera han lluït camisetes verdes a favor de l'escola pública. A aquesta reivindicació s'hi han afegits alguns pares i mares, que han acudi a l'escola també amb camisetes verdes




Capdepera s’ha sumat a la proposta “Avui no és un dia normal”, penjant una pancarta amb aquest lema.  El divendres, el curs començà amb molta conflictivitat, i de la incidència de la vaga de dilluns us en mantindrem informats, per bé que amb un 30% de serveis mínims decretats per la Conselleria, serà difícil calcular-la.



Cal recordar que la vaga indefinida de dia 16 de setembre ha estat convocada per l'Assemblea de Docents , a la qual s'han sumat la majoria de sindicats de l'ensenyança com ara l'STEI,  Comissions Obreres, UGT i ANPE, i ha rebut el recolzament de la Federació d'Associacions de pares i mares d'alumnes.
El primer dia, les protestes van ser gairebé generalitzades a totes les escoles de les illes.