Entre d'altres punts se parlà de la preparació dels actes commemoratius del 30 aniversari de la recuperació del Castell




Dia 11 de juliol se va reunir el Patronat del Castell de Capdepera amb un extens ordre del dia, ara que hem rebut l'acta de la reunió us farem cinc cèntims. 

La aprovació de l'acta de l'anterior sessió quedà per la propera reunió, que esta convocada per dia 29 d'agost.

El següent punt de l'ordre del dia va ser elegir a José Luis Martínez González com a secretari, després se passà a fer balanç del Mercat Medieval 2013  i de l'encontre de Ciutats Emmurallades. Pel que fa al Mercat Medieval se comentà que hi havia pressupostat 7.200 euros i les despeses pujaren a  7.206,14 euros. Pel que fa a l'encontre de Ciutats Emmurallades, realitzat a Capdepera coincidint amb el Mercat Medieval, hi havia 5.000 euros pressupostats i se'n van gastar 5.616.90 euros. En ambdós casos se superà lleugerament el pressupostat.

El següent punt va consistir en l'informació de part de la presidenta del Patronat, Catibel Llabata, de les properes activitats previstes en el Castell. així s'informa del concert de piano de David Gómez "Concierto de 200 velas". (D'aquest podem dir que va ser tot un èxit com a l'anterior ocasió). 
Dia 25 d'agost tindran lloc els focs artificials i s'amollaran des del castell. S'informa que Patrimoni no va posar cap entrebanc.
També s'informà que dia 26 de juliol es volia realitzar un acte a favor de la Fundació Natzaret ( de fet després se passà a dia 24 d'agost i al final s'anul·là). Comentà que hi hauria un còctel al castell, sopar amb música i assistència de cantants i famosos. El Patronat havia de posar al seu servei el castell.

S'aprovà que la Banda de Música de Capdepera entràs com a nou membre del Patronat.



Pel  que fa als actes de commemoració dels 30 anys de la cessió del castell, se comentaren algunes propostes com ara una exposició de fotografies en 3D de Gustav Tillmann, un espectacle muntat per Suso Rexac i Arnau Serra o una exposició de fotografies antigues de Climent Garau i Toni Flaquer.
També s'apuntaren com a possibles actes: ball de bot, conta contes, concurs de redacció, taller de senyalització, concert de l'escola de Música, Tallers de llata, concert de música medieval, etc.. 
Se parlà de fer un programa específic d'actes a desenvolupar els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre, fins el dia de l'Esperança.
Un altre punt tractat va ser la contractació de la neteja del perímetre del Castell. Se presentaren 5 empreses  de les quals en quedaren dues, després d'obrir els sobres amb les ofertes s'acordà concedir la feina a Joan Miquel Moll per 4.800 euros més IVA.
En el capítol de precs i preguntes se comentà que l'espectacle de dimonis de foc  es va fer en el recinte del castell però que no és convenient  tornar a fer-lo pels danys que pot produir. També s'acordà oferir un obsequi a Rafel, que s'ha jubilat, i agrair-li els anys de feina pel Patronat així com donar les gràcies a na Sally per la seva col·laboració a l'encontre de Ciutats Emmurallades.
Se comentà que els estatuts del Patronat es previst que estiguin a punt a final d'any. També se comentà que les excavacions d'enguany, malgrat haver comptat amb menys voluntaris, han estat un èxit.
Se preveu la distribució pels hotels del municipi de l'expositor de metacrilat amb imatges del Castell fetes per en Levon. En breu hi haurà fotografies del castell per a vendre.
També se qüestionà el sou dels treballadors del castell i s'acorda posposar el debat i fer una valoració dels llocs de feina.
I amb aquest punt s'acabà la reunió.