Amb motiu de la beatificació, el proper 13 d’ Octubre, a Tarragona, del nostre paisà fra Jesús Eduard Massanet, a la plaça de l’església de Capdepera, s’erigirà un bust , en pedra o bronze, amb la figura del màrtir mercedari. El lloc d’emplaçament, el mateix que tingué la “Cruz de los Caídos”, la qual, anys enrere, fou traslladada al cementeri municipal.

  Actualment, a la façana de la parròquia, es pot contemplar un mural del sacerdot , avançada de les celebracions que es preparen per aquest mo-tiu,  a les quals, de ben segur, nombrosos veïnats amb una representació oficial del consistori, i gent d’altres pobles de l’illa, es desplaçaran.

  Es contempla, així mateix, la col·locació a la casa on va néixer el pare Massanet, al carrer del Pla d’En Cosset, d’una làpida commemorativa, que inclouria el seu nomenament com a fill il·lustre de Capdepera, per part del Ajuntament de la seva vila natal.

  El Pla d’En Cosset ja tingué, anteriorment, durant quasi 40 anys, el nom de fra Jesús Eduard Massanet, el qual va patir martiri, l’any 1936, juntament amb altres 19 companys frares de l’Orde de la Mercè, per persecució religiosa i per haver practicat actes de caritat i beneficència, sense cap tipus d’implicació política.  



Tomeu Melis