El director general d’Arquitectura i Habitatge, Jaume Porsell, i el director de l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI), Roberto M. Cayuela, han lliurat avui les claus als vuit nous arrendataris dels habitatges protegits ubicats al carrer del Roses, número 34, de Capdepera.

Els pisos adjudicats formen part d’una promoció d’onze habitatges distribuït en un edifici de nova construcció dividit en dues plantes, una planta baixa destinada a local municipal, i una planta subterrània. La promoció disposa de quinze places d’aparcament, onze de les quals estan vinculades als habitatges així com també els trasters corresponents.


Els pisos tenen una superfície útil de 66 a 76 m2 (sis són de dues habitacions, i la resta, de tres) i disposen de cuina equipada, encalentidor de gas, finestres amb tancament de vidre doble, terra de gres i persianes mallorquines de fusta. A més, dos d’ells estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

Tots els habitatges s’adjudiquen en règim de lloguer, amb un contracte de cinc anys i una renda mensual de 273 a 306 euros. Tot i que al principi aquests pisos s’oferiren en règim de venda, l’IBAVI els ha adjudicat en règim lloguer per facilitar-hi l’accés a les persones demandants.

L’acte, totalment administratiu, s’ha dut a terme a les aules del centre Cap Vermell amb la presència de la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Capdepera, Ivon Renaud, i Joan Ferrer, portaveu del PP, que no ha perdut l'opotunitat de sortir a la foto.

Les vivendes de protecció oficial de Capdepera es van acabar de construir l’any 2006 i fins avui no s’han pogut entregar per els problemes amb la potència elèctrica del municipi. Hi ha sis habitatges de dos dormitoris i cinc de tres. Dos dels habitatges estan reservats per a persones amb mobilitat reduïda. Tenen persianes mallorquines de fusta, doble vidre, ascensor, sòl de gres i cuina moblada. També tenen aparcament i traster.

A dia d’avui, queden dues vivendes buides a l’edifici del carrer Roses i encara no s’han adjudicat les vivendes de Cala Rajada, per aquest motiu, des de Serveis Socials, s’informa que aquelles persones interessades es posin en contacte amb el departament, al centre Cap Vermell, o amb l’IBAVI.