El batle perd els papers
i es posa fet un nero.

Més que crits a la darrera reunió.


Havien apujat complements de productivitat a uns i abaixat a uns altres, i els sindicats s'han plantat. Si no es tornava enrere, l'única sortida que tenien era denunciar-ho, ja que la normativa del Govern central impossibilita increments de sou en treballadors públics. Tot això, sense una valoració de llocs de feina, sense voler aixecar acta de la reunió i negant informació a la taula de representants. Davant l'oposició sindical de denunciar-ho als tribunals, el batle es veu obligat a tornar enrere.
Però això no és tot, el batle mostrà, a la darrera reunió amb els sindicats, el seu caire més autoritari: sembla que hauria fet incursions en la vida personal d'alguns representants sindicals.
Tot això crea un ambient enrarit i una situació insostenible a la Sala. La sensació dels representants sindicals és que el batle no vol arribar a cap acord. Que s'està en un carreró sense sortida.  Ja li han comunicat dos plets laborals, un com a persecució sindical. El batle ja no sap a qui culpar. Els companys de govern, UCAP, diuen no saber-ne res.
Ara es parla de fer l'enèssima valoració de llocs de feina.
La gravetat de la situació ha fet que "Cap Vermell" hagi contrastat aquesta informació amb diferents treballadors de l'Ajuntament, els quals, a més, han afegit, amb total indignació, que "un dia -dimarts- pega crits i nega drets a treballadors i l'endemà -dimecres- se'n va a la manifestació de la vaga d'ensenyants davant la conselleria d'Educació a fer-se veure com a resposable d'educació del PSIB-PSOE. És d'una esquizofrènia total. És ben hora que a Palma coneguin qui és el batle i com actua".
L'única solució que ara per ara s'albira és que delegui el departament de personal en una altre regidor/a que tengui una altra actitud i, sobretot, més credibilitat. Diversos treballadors i representants diuen estar cansats del que qualifiquen de mentida i hipocresia. Ja han sofert la imposició d'obrir les dependències els dimarts horabaixa sota el xantatge de deixar-los sense conveni, i el que qualifiquen com a ambient policial en algunes dependències. Aquells que han estat a les ordres de regidors del PSOE i han canviat a regidors d'UCAP manifesten que han notat una gran diferència, sobretot en el grau de confiança que se'ls atorga.
Com sempre, si el batle vol fer quasevol rèplica té aquestes pàgines a la seva disposició.