La jornada de vaga va transcórrer sense cap incident a Capdepera


Imatge concentració professorat a Palma


El professorat i alumnes de l'Educació pública estaven convocats a una vaga  de rebuig a la Llei del ministre Wert i al deteriorament de la qualitat de l'ensenyança pública, els dies 13  i 20  de març.

La primera jornada, dia 13 de març, va tenir un seguiment desigual. Pel que fa al professorat a s'Auba i s'Alzinar poc més d'una quarta part del professorat va secundar la vaga ( 8 i 9 professors respectivament, d'una trentena de plantilla) i a l'IES la van recolzar 11 professors ( dels 58 de plantilla).


Imatge concentració d'alumnes , a Palma

Pel que fa a l'alumnat de Primària, molts de pares no van dur els seus fills i filles a escola, donat-se el cas de qualque professor/a que anà a la feina i no trobà cap alumne. Així i tot, l'assistència d'alumnes va ser ben poca. 

A l'IES un 95% dels alumnes van fer vaga. Es va notar sobretot en els batxillers i 4ts. De segon de batxillerat no va assistir cap alumne, de primer de batxillerat només 5 alumnes, cap alumne de quart, 6 de tercer, de segon una desena i una vintena de primer. En total no van superar la cinquantena d'alumnes. Val a dir que els alumnes de 1r i segon, encara que no tenien dret (per normativa estatal) a fer vaga, no van  anar majoritàriament a classe, tot i que se'ls va informar que se faria classe normal i que no es variarien dates d'exàmens, lliuraments de feina, etc.



Alguns mestres en vaga se desplaçaren a Palma a la concentració convocada pel sindicats, davant la Conselleria d'Educació, i ens han remès aquestes imatges.

Dia 20 hi ha convocada una nova jornada de vaga, amb una manifestació a Palma a les 18 hores.

Com hem dit a l'inici, la jornada va transcórrer sense cap incidència (ni lleu ni greu).