De la mà de la societat civil...


Sol, animació, paradetes variades, bon ambient... en el Mercadet de Nadal organitzat un any més per l'Associació Empresarial Gabellina, el diumenge dia 16.

Aquestes convocatòries, a banda dels resultats econòmics directes per a cadascun dels comerços que s'hi sumen, tenen altres virtuts, com ara la promoció d'aquests mateixos comerços, la dinamització del centre del poble i, molt especialment, la possibilitat d'una jornada de convivència ciutadana, de trobada i de sentiment de pertànyer a una comunitat que vol fer del seu poble un lloc per a viure, i no simplement per a sobreviure. 

El fet és que aquest mercadet d'enguany ens ha semblat molt alegre i força concorregut, amb una oferta de productes més que atractiva. 

Batucap i els capgrossos desfilaren fins a la plaça de l'Orient, on, cap a migdia animaren la concurrència . I tot seguit, nadales cantades per un grup més o manco heterogeni de gent, però amb la Coral Gabellina formant el gruix dels participants. 













Les banderoles que en aquesta ocasió han confeccionat els voluntaris reclutats per l'Obreria de l'Esdperança, voleiaren alegres i posaren una nota més de color en aquest diumenge gabellí.



A tot això, els infants anaren expressant els seus desitjos i els anaren penjant a l'olivera plantada enmig de la plaça, en un acte simbòlic de confiança en el futur.



Tot plegat fa la impressió que la que anomenam societat civil és molt més dinàmica i expressiva que les institucions que diuen representa-la i les festes de l'Esperança-Nadal seran el que aquesta societat es proposi i vulgui. I no sembla anar per mal camí, ara mateix.