Una llampugada que ja s'ha fet tradició




Cada any per aquestes dates, setmana amunt, setmana avall, la coral S'Alzinar sol posar peus davall la taula per a tastar el peix de la temporada: la llampuga. De manera que aquesta celebració gastronòmica de la coral, que deu venir almanco de 15 anys enrere, o més, tampoc no ha faltat en aquesta ocasió i a pesar que les escasses captures n'hi ha hagut prou perquè els assistents se n'anassin ben redons a ca seva.



Tot comença devers les 10 del matí: fer el peix net, tallar-lo, preparar els pebres i les tomàtigues, enfarinolar les tallades, fregir-les... I com que diuen que moltes mosques maten un ase, la feina és més bona de dur si són uns quants els que hi posen les mans. Aquí teniu bona part de l'equip de cuina (sempres els homes!) en plena tasca. Bé, uns més que els altres, clar...



Els amfitrions, perfectes, insubstituïbles, com sempre: en Joan Llabata i la seva dona, na Maria. A més, en Joan, és el xef en cap, qui dirigeix totes les operacions i qui fa possible que la llampuga amb pebres de la coral S'Alzinar sigui, possiblement, la millor del món. Mentre no es demostri lo contrari.



No digueu que la imatge no parla per si sola. Sí, fa menjera, i en viu encara és millor. Menjar de déus. 



Davant el panorama meteorològic, pluja tot el matí, els dinadors van haver de renunciar a l'espai natural d'aquesta festa, davall el garrover de can Joan Llabata, i cercaren aixopluc enl el porxo del Centre Cap Vermell, on tot va discórrer de primera. Qui més qui manco va fer un bon cap de taula, el batlè inclòs, i tots quedaren convidats per a la llampugada 2013.