Maria Antònia Gomis

en estat pur


















L'església de Cala Rajada acollí, el dimarts dia 14, l'anunciat concert de la pianista Maria Antònia Gomis, una actuació habitual de les festes però que, en aquesta ocasió, i diferint del que havia succeït fins ara, només comptà amb una participació puntual de la soprano Bárbara Femenias, al final de la vetllada. És a dir, que va ser na Maria Antònia la que va dur el pes de l'actuació i, per tant, sense fermadures de cap tipus, cosa que li va permetre abordar un programa molt del seu gust.



Els que coneixem la pianista sabem de la seva debilitat per la gran música del cine i del teatre musical del segle XX, és a dir, per aquesta part fonamental i indefugible de la música clàssica dels darrers cent anys. D'aquesta manera, la nostra concertista es passejà des de les partitures de Nino Rota fins a les del "mallorquí" Andrew Lloyd Weber, passant per Richard Rodgers i John Kander. Música bellíssima que na Maria Antònia Gomis gaudeix tocant i de la qual ens fa gaudir als escoltadors.

Com dèiem, en aquesta ocasió la participació de Bàrbara Femnias va ser puntual, interpretant el magnífic tema "Think of me" ("El fantasma de l'Òpera"), i la seva actuació, bé ho podem dir, posà la guinda al mangnífic pastís que degustàrem. I tant fou així que el públic els n'exigí més, de manera que les dues intèrprets ens regalaren el "New York, New York" de John Kander, i "Summertime" de George Gershwin.

Tot plegat, una vetllada meravellosa, d'aquelles que et deixen el gust de les coses bones. Moltes gràcies.