L'Assumpció de la Verge,
una tradició secular








Dormició de la Mare de Déu de Campos


Recollim de l'opuscle editat pel Consell de Mallorca i el Bisbat:

A Mallorca, al voltant del 15 d’agost, s’instal·len a un bon nombre d’esglésies els cadafals i llits que representen l’Assumpció de la Mare de Déu. Aquestes escenografies, juntament amb algunes processons, novenes, músiques i altres manifestacions de caire purament popular, són les restes d’un protocol ritual que conegué, en l’època del Barroc, la màxima esplendor. La imatge de Maria jacent, que vetlen àngels i apòstols, recorda la tradició —que l’Església declarà dogma de fe— que la dona que parí Crist pujà al cel en cos i ànima després del seu traspàs, en una imitació directa de l’episodi de la mort i la resurrecció del seu fill.

 

Aquesta tradició també s'ha recuperat a Capdepera, on, juntament a altres 33 parròquies de la Part Forana i 11 de Ciutat, aquests dies ha estat exposat el llit llit de la Mare de Déu d'Agost, també coneguda popularment com la Mare de Déu Morta.

Per els que encara no ho hagin fet i vulguin visitar la imatge jacent, la podran veure el proper dimecres, 15 d’agost, de 10 a 13 i de 19 a 20 h.