Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1901

Image

    Els passats dies 5 i 6 de juny va tenir lloc la regata “Colònia – Cala Rajada”. Aquesta prova esportiva, organitzada per el Club Nàutic de la Colònia de Sant Pere i amb la col•laboració de “Ports de les Illes Balears de Capdepera”, consistia com el seu nom indica en dues proves entre aquestes dues precioses localitats costaneres, una d’anada i una de tornada el dia següent.


   El divendres capvespre 9 velers prenien la  sortida des de la Colònia de Sant Pere¬, amb un fort embat de gregal. El fort vent, d'una quinzena de nusos, va fer que les barques s’acostessin ràpidament al seu primer obstacle, el cap Ferrutx. Allà, com ja s’esperaven, el vent en va fer de les seves i va baixar molt d'intensitat, fent que la travessa fins al cap del Freu fos molt lenta i que els vaixells més lleugers es situessin al cap davant de la flota.
   Una vegada voltat el cap a la dificultat del poc vent que hi havia, se n'hi va afegir una altra, les ones de proa que feien molt difícil la navegació. Al final la majoria dels vaixells es varen haver de retirar per manca de vent i només els més lleugers varen arribar. El primer fou l'Smile de Colau Obrador, segon fou el Lolita de Carles Serra i tercer el Kaya de Jofre/Cantó els tres vaixells pertanyents al Club Nàutic de la Colònia de Sant Pere.
   El dissabte dematí amb un vent de llebeig bastant fort la flota tornava a casa, després de haver de fer dues sortides, ja que la primera no va esser correcta, els vaixells es dirigiren  cap al Freu amb una bona velocitat i molt prop els uns dels altres. Una vegada voltat el cap del freu, els vaixells que decidiren anar més aferrats a terra tingueren més vent i es situaren al cap davant de la flota. Els vaixells de major eslora agafaren el cap davant de la classificació i es dirigien cap al cap Ferrutx sense saber el que allà els esperava.

Image

   El vent de llebeig dins la badia d'Alcúdia va agafar bufades de fins a 32 nusos, fent que alguns vaixells tombessin temporalment. Així com els vaixells anaven arribant a la badia   anaven arrissant les veles per agafar manco vent i no escorar tant. En alguns casos de vaixells molt lleugers, varen haver de llevar la vela major i acabar la regata amb només el floc (vela petita de proa). La classificació final de la prova fou primer el Lolita de Carles Serra, segon l’Aia de Miquel Oliver i tercer l’ Idefix de Bernard Weidmann; aquests tres vaixells imposaren la seva potència i eslora per acabar al capdavant de la classificació.
   Tot i que la part final d'aquesta segona prova va esser bastant “mogudeta” en arribar al moll totes les tripulacions coincidiren en que el dia havia proporcionat sensacions molt intenses i que els vaixells, que no varen tenir problemes tècnics, havien estat a l’alçada de les circumstàncies. Ja frissaven de repetir.

La classificació final de la regata, es dir, la suma de les dues proves fou la següent:
1r – Lolita de Carles Serra
2n – Smile de Colau Obrador
3r –  Kaya de Jofre/Cantó


Joan Jofre