Sagrat Cor,  52

Mini Masculí
Santa Maria del Camí, 7-2-09, 12h.
Santa Maria, 53 - At.Escolar,  48
1r parcial: 10-6      2n parcial: 8-7    3r parcial: 10-12    4t parcial: 4-6    5è parcial: 7-7    6è parcial: 14-10.

Partit decidit per la pèssima actuació de "l'àrbitre" de Santa Maria (foto adjunta). Molt bona actuació dels nostres al·lots, que van intentar jugar un bon joc, tot i rebre falta darrere falta i decisions injustes respecte a les fores, camps enrrere, dobles... Els nostres minis varen defensar a tota pista, sortiren ràpids al contraatac i intentaren entrar a cistella amb força i comoditat. Vam demostrar que el nostre joc era superior encara que vam jugar amb un gran desvantatge. En el darrer parcial  vam intentar donar-ho tot fins a posar-nos 8 punts per davant el Santa Maria, però a falta de tres minuts l'àrbitre va augmentar el seu desastrós arbitratge i va fer un favor als del seu poble.
Indignació total de l'equip, els pares i l'entrenador: tot i demanar-li explicacions a l'àrbitre per les males decisions, aquest es defensà amb criteris pèssims i de manera prepotent i amb cara dura. Des del primer minut ens va destrossar el partit i va intentar enfonsar els nins, que no cal oblidar que tenen entre 8 i 10 anys, i van acabar el partit desquiciats, plorant i amb impotència de jugar al 100% i no aturar de rebre faltes.
Al final del partit l'entrenador local es va disculpar per l'actuació de l'àrbitre, però durant el partit no va donar la cara, sabent que pitava malament; i dels al·lots de l'equip contrari, cal dir que van tenir un excel·lent comportament.

Don l'enhorabona als nostres minis que, colpejats i desquiciats, van lluitar fins al darrer segon i cadascun d'ells va aportar coses positives al partit.

Infantil Femení
Montuïri, 03/02/2009; 19 h
Montuïri, 51 - At. Escolar, 1

Darrer partit de la primera volta, amb més del mateix. A pesar que aquesta temporada no esperam cap victòria, s'ha de destacar l'esforç de les nines i les ganes amb què s'enfronten a cada partit. Ànim!

Infantil Masculí
Muro, 07-02-09;  10.00 h
Muro, 38 – Escolar, 26

Períodes: 6-7, 8-4, 20-5, 4-10

Es va defensar amb un bon replegament per a tancar els contraatacs del rival, en el primer, segon i quart període. En el tercer període es va abaixar la intensitat i no es va jugar amb la concentració que pertoca, de manera que el rival va poder córrer i imposar el seu joc, marcant un parcial de 20-5. Els al·lots van fer un gran treball defensiu per a contrarestar l'avantatge en estatura i físic del riva.

Cadet Masculí
Capdepera, 06-02-09; 19 h
At.Escolar,  69 - Sagrat Cor,  52

1r parcial: 17-13    2n parcial: 22-12    3r parcial: 12-16   4t parcial: 18-11.

Primera victòria dels cadets. Malgrat que, una vegada més, haguérem d'afrontar un partit amb 5 cadets (un d'ells, malalt, sols va poder jugar 2 minuts) i amb l'ajuda de l'infantil Dani, vàrem aconseguir la primera victòria. Jugàrem amb moltes ganes, defensant en zona 2-3 i sortint ràpidament al contraatac. El mèrit no és haver guanyat aquest partit, sinó haver-lo guanyat tan sols amb 5 jugadors a la pista; cada un d'ells va aportar coses positives al joc i van resistir els 40 minuts de partit, perquè el cansament no els va llevar les ganes d'aconseguir la victòria.
Hem de començar ara la segona volta intentant millorar a cada entrenament i a cada partit, perquè segur que serà millor que la primera. Sabem que el camí no serà fàcil, ja que som un equip reduït i a més ara també amb la lesió de Marc Pérez, al qual desitjam tots una ràpida recuperació.

Juvenil  Masculí
Inca, 07-02-09; 18:00 h
Inca,  56 – Escolar,  54

Períodes: 12-3, 20-12, 15-19, 9-20

Final tancat contra el segon classificat de la categoria. En els dos primers períodes predominà el joc exageradament físic del rival, que no vàrem saber aprofitar, ja que l'àrbitre pità moltes faltes i ens va enviar a línia de tirs lliures una vegada i una altra. Però el nostre encert va ser baix: sols 7 de 19 tirs lliures!, a banda que vam entrar freds en defensa. En el tercer període presentàrem una zona 3-2, amb la qual es va controlar prou bé el perímetre i s'evitaren els triples del seu tirador (al començament ens n'havia clavat uns quants). L'atac va tenir millor circulació de pilota, cosqa que ens va permetre trobar penetracions amb avantatge davant la seva defensa. A pesar que el tercer parcial va ser positiu, 15-19, això no era suficient per a assolir una remuntada, així que arriscàrem, pressionant a tota pista des del final del tercer període fins al final del partit. Això ens col·locà a dos punts i possessió, quan faltaven 7 segons, però no  va poder ser! Comportament exemplar dels meus jugadors, amb una capacitat de reacció i lluita immensos. Es va recuperar el joc que tenien la temporadea passada a la categoria cadet.

2º Autonòmica Femenina
Capdepera 06-02-09; 20:30 h
Escolar, 18 – Arta, 51

Periodos: 0-13, 0-15, 13-9, 5-13.

Els dos primers períodes transcorregueren amb la mateixa tònica: superioritat en el joc ofensiu del rival i un percentatge de cistelles nul per part nostra. A partir del tercer període es va passar a una defensa individual, amb molta pressió a la jugadora amb la pilota, negant línies de passada i anant a les ajudes en qualsevol penetració del rival, tot i que hi va haver alguna desajustament. Amb això s'aconseguí revolucionar el joc, provocant errades a l'ofensiva rival, cosa que ens va permetre córrer i trobar cistelles sense tanta oposició i guanyar el període 13-9. A partir d'ara es treballarà en la construcció d'una bona defensa individual, com a alternativa a la zona 2-3. Destac l'esperit d'equip que s'imposà "en quasi totes les al·lotes", malgrat el resultat en contra.

2ª Autonòmica Masculina
Palma, 06/02/2009; 21:00 h
Hispania,  72 – Angels Bolero, 60
Ribas (8), Moreno (0), Melis (4), Nebot (15), X.Esteva (0) - cinco inicial - Muñoz (16), Llull (2), Vives (8), Pérez (0), A.Esteva (7)
Eliminados: Nebot (min. 40)

Partit molt igualat els primers 30 minuts, amb avantatges no superiors als cinc punts en cap cas. Es va haver de jugar contra una zona durant 40 minuts, plantejada per un equip veteraníssim que coneix tots els ardits possibles a l'hora de tancar el rebot, els bloquejos, etc, sempre al límit de la legalitat, cosa que els permetia aquest mínim avantatge per acabar les jugades. No és excusa per dir que es va perdre per aquest motiu, ja que continuam fallant massa a l'hora d'assimilar conceptes i aplicar-los dins la pista. S'ha de destacar la gran actitud defensiva d'alguns jugadors, així com l'alarmant davallada, tant en joc com en actitud, d'algun membre de l'equip cridat a ser un dels pilars importats del grup. El divendres pròxim es rep la visita del colista. Esperem que sigui un punt d'inflexió d'aquesta horrible ratxa de joc i de derrotes.

1ª Autonòmica Masculina
Capdepera, 08-02-09; 18:00 h
Burger King,  57 -  Calvià, 72

Segona derrota del Escolar contra el tercer classificat. El Calviá, un dels gallets de la categoria, los gallitos de la categoría, controlà el joc interior dels nostres. A més, el joc exterior tampoc no va funcionar, amb la qual cosa, i aprofitant les nostres errades, el rival obrí un forat de 20 punts en el tercer quart, que ja va ser definitiu. Al final es va fer un bon darrer quart, com la setmana passada, però s'ha de sortir amb més intensitat des del principi si es volen guanyar partits.