Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 802
La Unió Europea ho prohibirà per la gran emissió de microplàstics que llança al medi ambient.



Europa ha donat vuit anys de termini per a adaptar-se a aquesta mesura motivada per la gran emissió de microplàstics al medi ambient.

Els camps de gespa artificial tenen data de caducitat. La Unió Europea establirà una nova normativa en la qual imposarà la desaparició de tots els camps que comptin amb aquesta mena de superfície. 

El motiu principal ve secundat per diversos estudis que indiquen que aquest tipus d'instal·lacions són les majors emissores de microplàstics al medi ambient. Aquests camps estan fabricats amb polietilè gràcies a una base de làtex o poliuretà que forma un cautxú que és considerat el principal material contaminant per a l'atmosfera.

Així, aquesta normativa adoptada des de Brussel·les ve de la seva contínua lluita contra els microplàstics i els seus alts nivells contaminants per al medi ambient, sobretot a la mar. Un exemple d'això és que, la mateixa Unió Europea, es troba immersa també en la baralla per acabar amb l'ús de la purpurina pel mateix motiu.

L'Ajuntament de Capdepera s'haurà de plantejar quina nova superfície emprar. Plantejament que s'hauran de fer tots els municipis que tenen gespa artificial.