Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 787
Port i Pollença 0 -Escolar 1
S'estableix el premi a la regularitat que portarà el nom "'In memoriam de Joan Sancho Jusan". Aquesta persona fou, temps enrere, un modest i valent jugador de l'Escolar. Una persona que, malgrat viure lluny de Capdepera, sempre ha estat lligat amb cor i ànima al poble que el va veure néixer. El premi a l'esportivitat amb el nom "In memoriam de Marce López", un dels fundadors de l'Escolar i primer secretari de l'entitat. 

Crònica CLII

Benvinguts siau, estimades futboleres i futbolers, tots quan sou!

Primer partit de lliga. Primera victòria i primera exhibició per part de tot l'equip de l'Escolar al complet. Contundent, aclaparador i espectacular!

La veritat sigui dita, després de presenciar el naufragi patit dins el Port fa vuit dies, les apostes i els auguris, no ens eren gairebé gens favorables.

Cal explicar que aquest primer partit de lliga, ens corresponia per calendari, jugar-lo a Capdepera. A causa de la destrossa de l'últim temporal d'aigua i vent succeït fa uns quinze dies, i que s'enceba i fer malbé part de les instal·lacions esportives del Figueral, amb bon criteri per part de la directiva, i maniobrant d'hora, va decidir canviar la freqüència. Cap a ser locals, avui hem passat a ser visitants.

Amb una porteria només, diuen que fa mal jugar a futbol. Mentre sigui la nostra la qui falti... Ha, ha, ha, ha!

Com diu la dita: les coses de palau van molt xino-xano. A veure si amb un poc de sort no s'ha de fer el mateix amb el partit del Porto Cristo. Ja ho veurem, va dir un cec!

Després del sobtat, sorprenent i fulminat destronament d'en Rafel Copoví i ajudant, i com ja explicava el comunicat emès per la directiva gabellina, la direcció de l'equip ha recaigut a sobre les experimentades i ben preparades espatlles d'en Jaume Moll. Tot un encert, i ningú, millor que ell.

No obstant el sabre, la pipella i la bona mà d'en Jaume, hem vist en transcórrer del partit, com n'Àngel Domínguez, fins aleshores, crec, entrenador dels juvenils, com se situava, estratègicament, a darrere de la banqueta de l'Escolar. En certs moments de l'envit s'ha pogut veure a Moll i a Domínguez dialogar i baratar opinions tècniques i tàctiques. En el descans i a la finalització del partit n'Àngel ha compartit vestidors amb el cos tècnic i l'equip. Tot això em fa pensar -sols és una hipòtesi-, que n'Àngel en breus dades pugui ser el proper entrenador del primer equip. Blanc i en botella!

Dins aquest incert, 'Tótum revolutun', tal volta, n'Àngel sigui l'entrenador del primer equip i en Jaume sigui el segon o a la inversa. Sigui qui sigui l'entrenador, que sia pel bé de l'equip. Seny, per favor!

La primera alineació de la temporada 23/24 i de l'era Moll ha estat la següent: Toni López (3), a la porteria. Sergi Vanrell (0), al lateral dret. Xavi Granados (1), al lateral esquer. Javi Maya (2) i Josep Herrada (3), com a centrals. A banda dreta, en Juanma Crespo (3). Javi Garcia, a banda esquerra (1). Joan Sard (3) i Javi Barrantes 'Matrix' (3), al centre del camp. Edu Flaquer (3) com a mitja punta i Miky Ruedas (1) a la punta de l'atac. A la segona part han participat: Torres (2), Abdou (0), Sebastian Florez (1), Dani Vidal (-) i Jaume Faba (-). Colau Sureda, malgrat vestir-se de curt no ha pogut ser del joc per molèsties musculars.

És molt possible que qualcú es demani, encuriosit, què volen dir els números situats entre parèntesis prop del nom del jugador. Doncs, aquests indicadors es faran servir per, a final de temporada, establir el premi a la regularitat. Aquest premi, per tres jugadors, portarà el nom "'In memoriam de Joan Sancho Jusan". Aquesta persona fou, temps enrere, un modest i valent jugador de l'Escolar. Una persona que, malgrat viure lluny de Capdepera, sempre ha estat lligat amb cor i ànima al poble que el va veure néixer. Aquest estiu en Joan, tot entusiasmat, em proposa establir dos premis per, en certa manera, motivar o donar un petit estímul als jugadors del primer equip. El premi a la regularitat i el premi a l'esportivitat. Aquest darrer amb el nom "In memoriam de Marce López", un dels fundadors de l'Escolar i primer secretari de l'entitat. A finals del mes d'agost en Joan, malauradament, ens ha deixat.

Quan s'adona que no podria complir amb el seu propòsit altruista va voler tornar arrere, però jo li vaig dir que ja ho tenia tot enllestit. Ara, més que mai, vull portar la curolla d'en Joan endavant. Va per tu estimat!

Optaran al premi de l'esportivitat els tres jugadors amb millor comportament a dintre del terreny de joc i amb menys targetes rebudes amb relació als minuts jugats durant tota la temporada. Esper que aquests premis, regularitat i esportivitat, siguin ben rebuts per part de tota la plantilla i que ningú es prengui malament una minsa puntuació.

El partit contra el Port i Pollença ha estat un encontre dominat, pràcticament durant el més de cent minuts que ha durat la partida, per a l'Escolar.
Des del primer segon els gabellins han imposat un fort ritme de joc i han deixat pales quines eren les seves intencions: conquerir els tres punts incondicionalment.
Al minut dos en Garcia s'ha internat al galop i fent un bon eslàlom per banda esquerra ha fet la passada de la mort i Edu Flaquer, venint des de posicions més endarrerides, ha engaltat una bona rematada. El porter pollencí, el millor dels locals, en una gran intervenció ha desviat la pilota a treta de cantonada. Tant en Ruedas com en Barrantes, en bones jugades, també han gaudit d'una bona oportunitat per desnivellar el marcador inicial. Llàstima de la finalització!

L'Escolar ha pressionat, en certa anarquia, la sortida de pilota dels locals. Feia mal! Aquesta pressió ha dificultat força el joc d'inici del Port i Pollença. Malgrat que la situació ha estat de clar domini visitant els del Port de Pollença no han renunciat a reivindicar-se en tot moment. Han volgut desequilibrar el nostre ordre i posició jugant balons sobre les nostres bandes. Tant la banda dreta, que a la primera refrega s'ha fet mal, com l'esquerra han demostrat certa dificultat a l'hora d'anul·lar el joc d'atac que entrava per la seva sona. A Garcia li ha costat fer ajudes en defensa. Aquestes ajudes, tal volta hagueren, ajudat el seu company lateral a sortir-me més ben parat. En López s'ha hagut d'emprar a fons i, ha realitzat dues o tres intervencions de molt de mèrit i qualitat. Durant els quaranta-cinc minuts primers hem trobat a faltar l'ajuda dels dos laterals a l'hora d'atacar. Es pot dir que en cap ocasió s'ha manifestat una superioritat numèrica gràcies a internades dels nostres defenses de banda.

Al minut vint-i-cinc el Port i Pollença s'ha vist obligat a substituir a dos dels seus millor jugadors. Aquest fet ha debilitat, encara més, les línies de l'equip vestit de negre. Mentre en Barrantes, en Sard, Crespo i n'Edu Flaquer eren els catalitzadors del joc verd-i-blanc. Aquesta vegada ha estat en Juanma que per banda dreta ha desequilibrat a tota la defensa contrària. Per evitar el gol han hagut d'enviar la pilota a treta de cantonada. Fruit d'aquesta treta en Joan Sard ha fet una impressionant rematada de cap que ha sortit per damunt el travesser. La primera part haguera pogut acabar, fora exagerar, amb un zero a dos al marcador.

En el descans en Torres, després de més de mitja temporada lesionat, ha substituït a un ranquejant Sergi Vadell. També al minut dos de la represa, en Ruedas, ha gaudit d'una clara ocasió de gol tot sol davant el porter local. Una vertadera llàstima. Al minut quatre en Ruedas ho ha tornat a provar, però la sort no ha estat del seu costat. Tot seguit ha estat en Joan Sard el qui ha etzibat una altra rematada de cap. El domini per part de l'Escolar ha estat aclaparador.

Al minut set de la segona part, a una treta de cantonada han tomat a Sard dins l'àrea local. L'àrbitre, molt correcte durant tot el partit, no ha dubtat a xiular el corresponent penal. En Garcia s'ha cuidat en molta determinació i perfecció de convertir la pena màxima.
Al minut seixanta-set l'àrbitre ha expulsat per doble groga al número dos local. Malgrat jugar amb un jugador menys, els pollencins, no han renunciat a res. De fet, després del gol de l'Escolar ha semblat com si hagueren fet una passa endavant. Al minut setanta-dos, Edu Flaquer extenuat i copejat per tot arreu ha estat substituït per n'Abdou. Cal remarcar la gran actuació, tant en atac, en defensa i en creació de n'Edu. Vertaderament impressionant... com sempre.
En Joan Sard s'ha fet l'amo i dominador del joc aeri i en 'Matrix' l'amo i senyor de la mitja gabellina. N'Herrada ha interceptat vàries centrades que portaven molt mala intenció i en Juanma tapava tots els possibles forats. En Torres ha estroncat i ha taponat la sagnia de la banda dreta, inclòs s'ha permès el luxe de fer qualque pujada per la seva banda. A una gran internada d'en Ruedas, aquest ha estat tomat, tots ens crèiem que l'àrbitre havia xiulat un segon penal. Però no, la falta ha estat sobre la línia de l'àrea gran dels locals. Javi Maya, l'especialista de l'equip, per molt poc no ha pogut evitar l'oposició de la barrera local. Al minut vuitanta en Sebastian ha substituït a un Ruedas, que malgrat intentar-ho, avui no ha tingut la sort de cara.

Al minut vuitanta-set en Dani ha entrat per en Xavi Granados. El nostre lateral esquerre amb una targeta groga al seu caseller ha rosat, provocat en tot moment pel punta empipador del Port i Pollença, l'expulsió. Al mateix minut en Faba ha substituït a un cansat Garcia.

En resum, gran i meritós partit de l'Escolar. Bon resultat l'aconseguit en un partit que no ha estat gens fàcil. Encara que no ha sigut un matx còmode, l'Escolar haguera pogut marcar entre tres i quatre gols tranquil•lament. Tal volta un zero a quatre haguera estat un resultat més just. Aquest partit, sota la meva humil opinió, l'ha guanyat, sense dubtes la serietat, el sabre i l'experiència d'en Jaume Moll. Els jugadors, fora escatimar cap esforç, han interpretat a la perfecció i amb total eficiència el guió establert i triat per Moll.

La següent jornada es jugarà dins el complicat camp del Baleares sense fronteres. Serà el diumenge a les dotze del migdia. Una hora de boixos! Amb la calor que possiblement farà, aquest horari desvergonyit és incomprensible del tot. Esper, de veritat, que ningú prengui mal. Aquest equip, aquesta primera jornada, també ha guanyat el seu partit de fora camp. Segurament serà força complicat doblegar a aquest rival poderós i de veritable entitat. Vist el que en vist avui, i jugant amb la mateixa convicció, crec que tot és possible. De cara al futur play-off d'ascens és importantíssim sumar punts així com sigui. És prest per començar a somiar, però aquest equip convida a fer-ho. Gràcies al·lots!

Visca l'Escolar victoriós!

Biel Torres