Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 650
Escolar 2- Baleares sin fronteras 0



Benvinguts siau estimats amics futbolers tots quan sou!

Després del parèntesi nadalenc tornem a agafar els estris d'escriure i fer riure per enfilar la recta final de la temporada 2022/2023. Sembla talment que fa un any que no interaccionen i convé engreixar les corrioles perquè el verb vagi llatí i els subjectes i els predicats quedin tots al seu lloc i ben enfilats.

Avui -que us he d'anar a comptar que ja no sapigueu-, partit típic i desastrós després d'unes valentes bauxes, tiberis i abusos comesos a aquestes festes tan engrescadores. Partit on els jugadors han travelat sovint, amb les restes de gambetes, ibèrics, grimaldos, porcella, calamars farcits i torrons variats que hi havia escampats a balquena per tot el terreny de joc del Figueral. No cal dir ni fer menció de la gran quantitat de bassiots plens de bon vi, cava, gintònic i altres herbes medicinals que no mereixen ser anomenades, on els jugadors, un poc més i quasi han de venir els vigilants de la platja, per salvar-los de no quedar-hi ofegats. Era evident...

Per si no n'hi ha prou, ara ens ve un Sant Antoni encès i desfermat. Que Déu ens agafi a tots confessats si no volem arribar als carnavals amb els calçons baixos i els cordons de les sabates desfermats.

Primer partit de l'any nou rebut amb un plantejament clàssic del tot: u, quatre, u, quatre, u. Enfront uns dels equips més aferradissos, bruts i avalotadors de tota la categoria. L'alineació inicial ha estat la següent: Alexis a la porteria. Juanma Crespo al lateral dret; Manu Morales i Javi Maya com a centrals; Xavi Granados com a lateral esquer. Joan Sard com a pivot. A banda dreta en Ruedas; a banda esquerra en Garcia i com a mitjos centres en Edu Flaquer i Juanlu Flaquer. A la punta de l'atac n'Abdou.

La primera part ha sigut dolenta d'escàndol. Ha semblat com si les revolucions per minut hagueren quedat estàtiques a les pistes de ball. Les ganes de córrer, s'hagueren estalviat per millors moments i les alegries o frivolitats futbolístiques han brillat per la seva absència. El ralentí i la marxa forçada ha sigut l'inexistent ritme de joc triat i establert. El respectable amb ganes de veure futbol xavat a les graderies, no s'ha adormit perquè un vent desfermat i cerverí, els sacsava i descambuixava de bon de veres. Ja ho diu la dita: Vent de llebeig peix no veig. I jo diria: Vent de llebeig un futbol molt lleig.

Puc dir fora equivocar-me que l'Escolar, durant els primers quaranta-cinc minuts, no ha estat capaç d'arriar cap pilotada decent entre els tres garrots de la porteria rival. El més significatiu del primer temps podria ser l'absurda expulsió del número onze del Baleares. Corria el minut quaranta-cinc, lesionat i malmès aquest jugador havia demanat el canvi per no poder continuar. De sobte ha pegat quatre bots i dos llongos hi ha entrat embanyat d'altre volta dins el camp. Sempre o veuràs, aquest Llàtzer ressuscitat miraculosament ho ha fet vandàlic fora demanar la pertinent autorització papal -perdó... volia dir arbitral. Maleïda dislèxia!- Aquesta gosadia li ha costat la targeta groga corresponent amb l'agreujant que ja en tenia una d'un llanci anterior. Les protestes i les lamentacions sols li han servit per agafar tot dret els tapins dels vestidors.

Els assistents impacients no acabàvem de veure un avenir del tot satisfactori per l'Escolar. Els xiuxiuejos i murmuris demanaven canvis urgents de jugadors i canvis, encara més urgents, en el sistema de joc. Hem quedat una mica glaçats quan, aprofitant els quinze minuts d'esbarjo, en Javi Maya ha estat substituït per n'Ivan Campos. Aixuixines a la primera jugada de la represa en Ruedas ha fet una fua de les seves i amb dues ziga-zagues desestabilitzadores s'ha plantat sol enfront del porter de l'equip ciutadà. Però... focs d'encenalls! Fora dubtes la millor jugada de tot el partit.

Es coneix que n'Isma Venera ha estret les corrioles als seus jugadors, perquè ha semblat que l'Escolar, un cop passat pel quiròfan, ha sortit de cuidats intensius per passar a planta amb un diagnòstic de malalt reservat. Malgrat els entusiastes seguidors desitjar un clar avançament de les nostres línies i promoure un cop d'estat per conquerir el centre del camp, tot donada l'evident superioritat numèrica, el nostre entrenador més tranquil que un entrepà de pernil, ha dit: 'que nadie se mueva...' A la fi, i dintre un evident estat neguitós, en vista que els primers jugadors de refresc començaven a escalfar. Quan faltaven trenta minuts han entrat en Jaume Faba que s'ha posicionat a la punta de l'atac per n'Abdou i en Lluis Maya que ha ocupat plaça fitxa al centre del camp per en Juanlu Flaquer.
Els canvis han estat positius i han albirat la tendresa d'uns brots verds. N'Edu a clavat un cop de cap que ha obligat el porter visitant a realitzar la millor parada de l'horabaixa. El petit dels Maya ha envergat una falta que, un cop desviada la trajectòria de la pilota, aquesta s'ha estavellat contra la creueta de l'escaire dret de la porteria dels ciutadans. Fora treure faves d'olla podíem veure qualque rampellada de joc tou que feia esglaiar minsament als parroquians asseguts a la graderia descoberta de l'estadi. Malgrat aquests miratges de bonança, no semblava que l'Escolar estava aprofitant l'avinentesa d'estar jugant amb un jugador més. Increïble però cert...

Al minut setanta-cinc l'àrbitre ha expulsat per acumulació de targetes al capità i número vint-i-dos de l'hostil rival. Ara ja, l'ossut competidor del dia d'avui jugava amb dos jugadors menys. Els nervis anaven en augment fins que, al minut setanta-nou, quan ningú s'ho esperava, en Juanma Crespo ha rematat de cap una pilota centrada des d'un costat a dintre de l'àrea gran rival posant l'u a zero a l'electrònic. Golàs, que ha calmat una pessigada, un més que evident nerviosisme i un titubeig que havia esgotat totes les reserves d'ungles comestibles de l'amfiteatre gabellí.

No penseu que els mancats de fronteres entreguessin la cullera. No... ca, barret! Més desfermats que mai han avançat les seves paupèrrimes i escapçades línies intentant un atac furibund i forassenyat. Els seguidors no ho veiem del tot clar i amb un ciuró dins la sabata hem començat a demanar encesos el final del partit. Al minut noranta han trabucat de mala manera en Ruedas dins l'àrea gran dels blaus-i-blancs. L'àrbitre, més dolent impossible, no ho ha dubtat ni un segon i ha xiulat el corresponent penal. La pena màxima la llançada en Jaume Faba, amb la mala sort, que ha estavellat l'esfèrica al pal esquerre de la porteria enemiga. Aigua...

Els estires i arronses han continuat durant el més de sis minuts que l'àrbitre ha tingut a bé allargar el partit. A sobre la botzina Edu Flaquer ha marcat el segon gol de la tarda. Mal partit per una beneïda victòria. Tant de bo tots els mals partits acabin com el d'avui.

Continuem ocupant la quarta posició a la taula classificatòria. Dissabte dia catorze, a les portes d'un Sant Antoni luxuriós, retem visita a un Binissalem més assequible que mai. Una bona oportunitat per reblar aquesta bona ratxa de victòries aconseguides. Ja ho veurem que serà amb ser cuit! El cert i segur és que hem de millorar aquest nivell de joc avui exhibit. Altrament en banyeta verda ens encalçarà amb un caliu dins les esmolles per fer-nos cossigolles pels galindons.

Estimats tots quan sou: Visca Sant Antoni i Sant Sebastià! Qui bones obres farà no tendrà por del dimoni!

Visca l'Escolar victoriós!

Biel Torres



Destacar el gran progrés que l'equip femení està aconseguint, tot i els resultats