Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1056
Escolar 3 - Pollença i Port 1. Homenatge a Toni Serapio.


Això senyores i senyors, gràcies a Déu, s’ha acabat! Malgrat aquesta circumstància esportiva, el món continua voltant i, segons pareix, té la intenció de continuar fent-ho, fins que al tot poderós «Senyor Putin», li surti dels seus reals pebrots enviar a tota aquesta submisa humanitat, a porgar fum.


Tal vegada, en aquestes, n'estaria bé fer un resum de què ha donat de si aquesta temporada. No cal... senyores i senyors! Durant tota la temporada ja he dit «quasi» tot el que es podia dir. Les coses que no es podien dir, perquè podien fer botir la banca, he cregut oportú, per elegància i educació, i malgrat ser mal vist, no dir-les.

Aquest passat divendres, la resta de directius que encara aguanten, tingueren una amistosa reunió amb els representants d'un grup de gent que sap de què va això del futbol i que estima a l'Escolar. Aquesta gent, igual que molta d'altra que no es manifesta, veu que la cosa no va així com hauria d'anar.



La intenció d'aquesta reunió i d'aquesta bona gent, era demanar als membres de l'actual directiva, amb tot respecte, humilitat i consideració a les seves persones, que fessin una passa al costat i deixessin lloc perquè, altra gent més preparada i amb idees noves, agafessin el timó de la nau verda-i-blanca. La «directiva» sostinguda per la legalitat i els estatuts del club, demanaren un vot de confiança per continuar un any més al davant del club.

Acabat el partit i la temporada no en ve de gust ficar-me dins un altre bassiot entrant a analitzar el perquè i significat d'aquesta cordial i amistosa reunió. Sols dessijo, pel bé de la institució, que aquesta oportunitat demanada sigui ben aprofitada, que tot s'encamini i l'Escolar torni a ser el que sempre ha sigut.



La jornada ha començat amb l'emotiu i sentit homenatge, que el club i jugadors, han fet al carismàtic i estimat Toni Serapio el dia del seu definitiu adéu del futbol. El club ha entregat una placa commemorativa, a on agraïen, al nostre gran 'cavallet de bastos', els anys de dedicació i els serveis prestats a la institució verda-i-blanca. Els seus companys li han regalat la seva camiseta amb el número desset, emmarcada i signada, per tots els jugadors companys seus. Els aplaudiments per part del poc públic assistent, una llàstima, han acompanyat tan significatiu esdeveniment.





L'alineació que per aquest últim partit de lliga ha tingut a bé treure n'Isma ha estat la següent: Alexis a la porteria. Granados, Torres i Ivan Campos a la defensa. Toni Miquel Fajardo i Nico Salazar com a pivots. Serapio, Edu Flaquer i Juanlu Flaquer a la mitja. Miki Ruedas i Javi Barrantes a la punta de l'atac.

El partit ha començat a un bon ritme i amb un Escolar completament decidit a solventar el partit per la via ràpida. Tant en Juanlu Flaquer com en Miki Ruedas o el mateix Serapio esmolades espases que assaltaven la porteria contrària per l'estretor i profunditat de les bandes. De fet, al minut dos del partit, a una clàssica galopada per banda dreta d'en Ruedas ha passat, des de la línia de fons fins a l'àrea petita del Pollença amb la circumstància que un mateix defensor pollencí ha introduït la pilota dins la seva pròpia porteria. Molt aviat es posava el partit de cara a un Escolar endollat i ambiciós que jugava un futbol esplèndid i al primer toc. El Pollença, el novè classificat, es jugava amb el Cala Millor l'ascens a preferent. Vist el que s'ha vist arran de tota la primera part no semblava que els pollencins es juguessin res de semblant importància.



La gent de la grada es demanava com podia ser que aquest equip tan vulgar i amb tan pocs arguments estigues classificat tan amunt. El Pollença no donava l'abast en eixugar l'aigua que li entrava per tot arreu. Les bandes i puntes de l'Escolar estaven ben engreixats i funcionaven d'allò més bé fent molt de mal per bandes. El domini d'un Escolar comandat per Edu Flaquer i Javi Barrantes era aclaparador i deixaven en evidència., jugada rere jugades les carències de l'equip vestit de negre. Al minut trenta-set una gran passada, canvi d'orientació inclòs, d'en Toni Miquel Fajardo ha deixat a en Toni Serapio en franca, avantatja per banda dreta. Ha avançat uns quants metres, els suficients per fer una precisa passada a Ruedas, que, a porteria buida, sols l'ha tingut d'empènyer. El dos a zero pujava al marcador producte del gran joc desplegat per un ambiciós Escolar.

Aquest segon gol no ha atenuat les ànsies dels verds, Quasi, més aviat ha esperonat l'ambició de deixar el partit dat i beneit abans d'anar al descans. Les oportunitats s'anaven repetint una vegada rere l'altra. El centra del camp de l'Escolar, en volia, i semblava una fàbrica en plena producció. Si tot l'any haguéssim jugat d'aquesta manera, un altre gall ens cantaria, ara mateix.

Ha estat al minut quaranta-dos quant a una jugada pel centre del camp, baló conduït per Barrantes que just arribar al començament de l'àrea gran del Pollença la a passada a banda dreta on hi havia en Toniet Serapio que l'esperava desmarcat. En Serapio ha tornat a fer una gran centrada dins l'àrea petita del Pollença i al segon pal on en Juanlu la tocada subtilment per pujar el tres a zero al lluminós del Figueral.

Amb un tres a zero de llibre l'àrbitre ha xiulat el camí dels vestidors per un merescut i guanyat descans. A la segona parts els negres del Pollença s'han llevat el paparrò que portaven a sobre i han estirat les seves posicions fent un gir radical al partit.

Els pollencins de mica en mica, amb la seva pressió, han fet recular posicions a l'equip local. Malgrat aconseguir el domini del centre del camp, els pivots i la defensa verda-i-blanca es defensava en relativa comoditat i ordre. De fet, n'Alexis, no ha hagut d'emprar-se a fons en cap moment d'aquesta segona part. A un tret llunyà del pollencins, sols l'àrbitre ha vist que la pilota ha fregat el braç d'en Fajardo. Immisericorde ha xiulat un discutit penal targeta groga afegida. El tres a un ha pujat, irremeiablement, al marcador.



Malgrat aquest domini dels visitants, l'Escolar sortia perillosament, una vegada rere l'altra, al contraatac. Durant tota la segona part les bones jugades d'atac per part de l'Escolar han estat contínues i nombroses. Al minut cinc en Ruedas ha estavellat una pilotada al travesser del Pollença. També hem gaudit de qualque clar u contra u amb el porter que tant en Barrantes com n'Abdu no han sabut concretar. El Pollença, aquesta segona part, ha estavellat una pilota al pal i una altra al travesser.

El Pollença així com anava passant el temps anava embrutant el joc. A conseqüència d'aquest joc soterrat el seu número desset, després de pegar una galtada a Xavi Granados ha estat expulsat, per l'àrbitre del partit que, de mica en mica, no s'entemia de com li fugia el patit de les mans.

Quan faltaven deu minuts per acabar el partit en Toni Serapio, el nostre 'cavallet de bastos', l'amo que mai falla ha estat substituït per darrera vegada. Una gran tanda d'aplaudiments han emocionat al brau i excels jugador de la ribera cala-rajadera. Aquí acaba, de moment, l'aportació de la nissaga dels Serapios al futbol gabellí. Fora tu, Toniet, això no serà el mateix! Enhorabona i gràcies per tot el que ens has donat partit a partit i gol rere gol!
L'Escolar ben disposat i encertat ha desbaratat contínuament l'atac infructuós i desesperat pollencí que, malgrat haver dominat i tingut embotellat a l'equip local, no ha sabut traduir el seu domini amb gols. Al final, una vegada l'àrbitre xiulat el final del partit hi ha hagut un conat de picabaralla per part dels jugadors ofuscats del Pollença.

Abans de tancar la crònica del partit d'avui, vull informar extraoficialment de la retirada, també, d'en Toni Miquel Fajardo, que sembla que per motius familiars i de feina ha de fer un parèntesi esportiu. Si és així i és la seva voluntat, desitjar-li molta de sort i encerts. Que tornis molt prest perquè et trobarem a faltar. Si la directiva sabia d'aquesta retirada, s'haguera pogut homenatjar, d'una mateixa vegada, a Serapio i a Fajardo. Tant un com l'altra s'ho mereixen amb igualtat de condicions.



Així, senyores i senyors, ha acabat la temporada 21/22. Una temporada molt discutible que ha transcorregut entre ombres i clarianes. Tal volta, més ombres que clarianes, que han fet que el nostre Escolar, acabes aquesta fastigosa lliga en el setzè lloc de la taula classificatòria. No vull entrar en massa detalls a l'hora d'esbrinar el que ha donat de si el rendiment institucional de l'Escolar. Fer-ho seria redundar en tot el que he anat dient al llarg d'aquests inacabables deu mesos de competició i, no trob oportú, haver de marejar a tan respectable personal.

Ara, tant l'entrenador Ismael Venera, com el que queda de directiva s'han de posar les piles per planificar el que serà la temporada 22/23. Per poc que fessin, fora dubtes, serà molt millor que aquesta finalitzada. Que Déu reparteixi sort... que falta ens farà.

Sobre aquest cronista tan desbaratat, dona per acabada la seva tasca i, de moment, s'acomiada de tots vostès estimats lectors. Mai se sap quina serà l'última crònica que s'escrigui. Potser serà aquesta? Ja veurem si la pròxima temporada convé continuar amb aquesta tasca informativa que tan poc agrada a uns i que entretén a uns altres. Si no soc jo el que ho faci segurament serà una altra persona la que es posi al capdavant d'aquest apartat esportiu. A rei mort... un altre al seu lloc!



Ja per acabar la proclama, agrair de veritat a Cap Vermell que m'hagi deixat el seu espai per poder fer-ne de les meves. Esper no haver creat molts de maldecaps a la direcció d'aquest mitjà d'informació local. Agrair a tots els lectors que, setmana rere setmana, han llegit i s'han fet seva aquesta crònica esquifida i d'anar per casa. Fora vostès això no haguera tingut cap sentit. Moltes de gràcies!

Estimats tots quan sou... a reveure!
Visca l'Escolar victoriós!



Biel Torres.




Classificació final: l'Escolar ha quedat setzè amb 40 punts. 11 victòries, 7 empats i 20 derrotes.