Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1179
Miquel Genovart Brotad, pòdium en apnea estàtica.


La paraula grega "apnea" significa "sense alè". Una apnea es defineix com una pausa en la respiració d'almenys 10 segons. Dissabte 30 d'abril tengué lloc a la piscina municipal de Capdepera el campionat balear d'apnea indoor amb una excel·lent organització i una molt bona participació i que serveix per classificar pel Campionat Nacional que es disputarà el mes de maig. 

L'apnea o busseig lliure (freediving) és un esport extrem, el qual té com a base la suspensió voluntària de la respiració dins de l'aigua mentre es recorren llargues distàncies o es descendeix fins a grans profunditats. Encara que, al principi, pugui semblar entrenament físic, l'esport de l'apnea es basa principalment en la relaxació mental de l'individu i l'entrenament en ambients d'hipòxia i de pressions hidroestàtiques altes on els gasos es comprimeixen dramàticament i el volum dels pulmons es veu considerablement reduït.

En el cas d'indoor, es a dir d'interior es practiquen tres modalitats:
I es deixen els descensos per les aigües obertes.



Organitzat per la Federació Balear d'Activitats Subaquàtiques i el club Blausub Manacor, es dugueren a terme les tres competicions en modalitats masculina i femenina. 

 
La competició té unes característiques molt particulars, ja que cada participant ha d'anunciar, previ a la competició, la marca que superarà; i en el cas de no superar-la és penalitzat. Com hem assenyalat al principi, un factor molt important és la relaxació mental, per la qual cosa disposen d'un temps a tal efecte. Al llarg de tota la competició hi ha, a més dels jutges i entrenadors, personal especialitzat que vigila qualsevol incident que pugui succeir.



La competició es desenvolupà sense incidents i en l'ambient de companyonia que és propi i que converteix cada trobada en una diada festiva. 



Com podeu observar, les aletes són de gran mida.




A continuació teniu els pòdiums i les classificacions:

Adam de la Mare fou el guanyador en estàtica amb un temps de 5:41". Inmaculada Azulgaray guanyà l'or amb 4:38". Miquel Genovard fou bronze amb 4:07" i campió local.





Juanan Servera s'imposà en les proves dinàmiques havent recorregut 128 i 174 metres (sense i amb aletes)



Enhorabona a tots els participants. 







Per cert, com que l'afició per aquest esport va en augment ara s'organitza un curs: