Vist: 1059
Miquel Alzina i Carlos Blanes aconsegueixen la 9a posició a la prova celebrada a Calp (Marina Alta -Alacant-)

El passat cap de setmana va tenir lloc la Costa Blanca Bike Race (cursa de mountain bike de 4 etapes) a la localitat de Calp, del 27 al 30 de gener. És una de les primeres proves del calendari espanyol i una amb els recorreguts més tècnics, on hi participen molts d'equips professionals per començar la temporada, com l'Orbea factory team, el Cannondale, el Buff-Megamo Team,..

La cursa constava de 4 etapes i s'anaven acumulant els temps de cada dia per obtenir la classificació final. La presència gabellina de l'Athletic Club Capdepera va ser a càrrec d'en Miquel Alzina i en Carlos Blanes, que varen participar en la modalitat de parelles. Desgraciadament, aquesta modalitat no feia distincions d'edat, cosa que a la modalitat individual sí que hi havia les diferents categories (Elit, M30, M40, M50...) i, per tant, varen competir contra corredors molt més joves. A més a més, les parelles eren col·locades a la coa de la graella de sortida, cosa que complicava la sortida cada dia.

La primera etapa consistia en un recorregut de 40 km amb un desnivell acumulat de 1700 m. L'equip gabellí acabà en la posició 8a. de 29 equips, amb un temps de 2 h 23 min. Va ser una etapa dura, sense gaire complicacions tècniques, però amb rampes que a vegades superaven el 20%.

El segon dia es duia a terme una contrarellotge de 11,5 km amb un desnivell de 900 m. Va ser una autèntica tortura pujar tant de metres en un espai tan petit. Els participants anaven sortint cada 30 segons i la meta estava a l'alt de Bèrnia, d'on havia unes vistes espectaculars. Finalment, varen ser conservadors i no varen voler gastar més forces de les necessàries, ja que no coneixien la pujada final. Varen quedar en la posició 9a. amb un temps de 51 min

La tercera etapa va ser molt ràpida. Consistia en un recorregut tècnic de 30 km amb 1000 m de desnivell acumulat. El cansament acumulat ja es va fer notar i els nostres ciclistes finalitzaren a la posició 10a. amb un temps de 1 h 46 min.

El darrer dia va tenir lloc l'etapa reina, que va ser la més dura, tant pel recorregut de 50 km amb 1800 m de desnivell (el més llarg de tots) com per l'exigència tècnica, amb camins i corriols amb pendents impossibles plens de pedres. Varen sortir concentrats i aconseguiren una bona posició que varen mantenir fins al km 8 quan una roda es va punxar i varen haver d'aturar-se a reparar-la. Varen perdre 15 min., però sense desanimar-se varen anar remuntant de mica en mica. A la darrera davallada tècnica (a falta de 8 km pel final) i degut una caiguda sense conseqüències, es va rompre el fre davanter de la bicicleta d'en Carlos. Això també els va fer perdre uns quants minuts. Així i tot arribaren a meta en la posició 13 amb 3 h 23 min.

Finalment, varen quedar a la posició 9a. amb un temps acumulat de 8h 24min. Va ser una gran experiència poder compartir quilòmetres amb corredors professionals i prendre part a una prova tan important, tot i que enguany la participació va davallar una mica. En definitiva, un bon test de cara a la prova de la Cape Epic de Sud-àfrica, on participaran del 20 al 28 del pròxim mes de març.