Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1112

"El tatami del Nippon Budokan Arena, ha estat ple d'emoció davant l'aparició dels competidors locals, els seus espectaculars tècniques no eren normals, era un judo magistral fet com per art de màgia. "









Tòquio ha estat la ciutat amfitriona que ha acollit la major competició esportiva a nivell mundial. Els Jocs Olímpics d'estiu són un esdeveniment internacional multidisciplinari amb la participació de més de 200 països. Els seus valors principals són l'educació, l'amistat i el respecte, a través de l’esport, la cultura i l'educació en benefici de la humanitat, no en va els cinc anells simbolitzen els cinc continents.

Tòquio “Twenti Twenti” considerada com la XXXII Olimpíada, havia de donar començament el 24 de juliol de l'any 2020, però la Covid-19 va fer canviar els plans de l'organització i van decidir ajornar l'esdeveniment un any més tard, el 23 de juliol del 2021. En aquesta edició han participat una mica més de 50  disciplines esportives, entre d’altres el nostre esport: el JUDO.

Japó és el país on aquesta modalitat és més que un esport, és forma de vida. El que s'ha vist a Tòquio 2020 no s'havia vist mai en una altra competició d'elit internacional. Mai.

El tatami del Nippon Budokan Arena, ha estat ple d'emoció davant l'aparició dels competidors locals, els seus espectaculars tècniques no eren normals, era un judo magistral fet com per art de màgia.  Mai s'havia vist a un país pujar, dia a dia en el més alt de podi. De les 14 categories que hi havia en joc, 7 masculines i 7 femenines,

Japó ha aconseguit 9 ors, 1 plata i 1 bronze, mentre que Kosovo 2 ors, França, República Txeca i Geòrgia 1 or cada un.

La propera cita és Paris 2024, on esperem que l’equip espanyol tingui una nova oportunitat, i el gaudi del judo nippon.