Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1810

Pep Fuster Alzina “Pep de sa Cova”.
Ex-jugador i entrenador



 

Fa més de 40 anys que Pep Fuster ha estat vinculat a l'Escolar.












 

 

A anteriors  lliuraments ho hem esmentat diverses vegades, el presentar-lo en aquestes línies és per aprofundir la importància de la seva estada al club de Capdepera.

Pep va començar a jugar amb l'equip juvenil en l'any 1970 quan tenia 16 anys.  Aquesta era la categoria més jove que, en aquells moments, tenia el C.D. Escolar essent Biel Serralta el seu primer entrenador.

L'any 1971 van fer campions de juvenils i van pujar a primera divisió juvenil essent  Jaume Amer "Taqueta" el seu entrenador, del qual recordem unes frases que deien "Taqueta, Taqueta és collonut. Com Taqueta no n'hi ha ningú"

Pep Fuster va passar a jugar amb el primer equip i ho va fer fins a l'any 1981, competint aquests anys el Escolar en categoria de primera regional i la temporada1979-1980 l’equip va ascendir a primera regional preferent.

Va començar la seva peripècia d'entrenador l'any 1983 amb l'equip juvenil de primera divisió Mallorca. Entrenant els juvenils durant la temporada 1985-86 va substituir a Bernardo Gelabert en l'equip de primera regional preferent. Amb aquest equip va tenir un final feliç amb una temporada d'èxit, ascendint amb l'equip després de 24 anys a la Tercera Divisió Balear.

 Va començar la temporada 1986-87, però la junta directiva amb les idees de guanyar i guanyar, el va substituir pel manacorí Paco Acuñas. Després d’aquesta destitució, Pep va estar unes temporades sense entrenar a cap equip. Va tornar a l'any 1994 entrenant un equip benjamí, va quedar tercer de grup i li va donar opció de jugar la fase final de Mallorca. A partir d aquestes dates Pep entrenà a benjamins, alevins, cadets, juvenils, primer equip, etc. passant per totes les categories.

Independent d'altres temporades d'haver entrenat el primer equip, té un record difícilment superable per un altre entrenador, que és entrenar el primer equip de l'Escolar durant cinc temporades consecutives, des de l'any 1996 a any 2002.

A partir de la temporada 2001-02 no va voler entrenar més el primer equip i  es va passar fins la temporada 2016 - 2017 entrenat equips del planter i fent una gran tasca els darrers anys amb els nins de l'escoleta.

Entre els seus molts records agradables estan els del primer o segon any que entrenà a l'equip aleví, en el qual estaven entre altres Pedro Pascual i Juanmi Gelabert, van fer campions de grup pobles i després subcampions de Mallorca. També anys d'ascensos amb altres equips entre ells el de juvenils ,i com no, l'últim ascens de l'Escolar a tercera divisió la temporada1985 / 86.

Pep ens va dir que d'aquests anys té records molt agradables en què li ha passat absolutament de tot, però pensa que el futbol l'ha portat més amics que enemics.

Segons paraules de Pep “Vaig viure etapes amb presidents, de fa anys,  què pensaven en fer un gran equip de tercera divisió o un bon equip de preferent, hi va haver uns anys en què el planter va estar molt oblidat, però després amb Ramon de Ses Cuines, Jaume Moll, Miquel Bestard i Pep Medina, entre d'altres, es canvià la filosofia del club, es va fer molta feina al futbol base. Crec que amb aquesta gent va haver un abans i un després de l'Escolar”.