Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 2128
Un gran esdeveniment i bona organització d'una prova no publicitada per l'Ajuntament.
En sub23, el títol va ser per a David Campos i en fèmines per Estíbaliz Sagardoy.

Cristofer Bosque i Alberto Mingorance al capdavant de la sortida Élite (M)


Aquest diumenge 13 de juny es va celebrar una prova internacional UCI a Cala Rajada. De la mà de l’Associació Hotelera de Capdepera i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Capdepera es va dur a terme un gran esdeveniment ciclista: una prova del calendari de la copa catalana SuperCup Massi, que en aquesta ocasió també era la darrera prova puntuable del Open d’Espanya de BTT XCO.

La prova consistia en un circuit d’uns 5,5 Km que partia des del Clot de sa Grava i recorria la zona de Cala Gat, la Torre esbucada, l’Olla i tornava a la sortida. En funció de les categories i edats es feien 2, 3, 4 o fins a 5 voltes els de categoria ELITE. A pesar de la pandèmia i les dificultats per a viatjar, va ser un èxit de participació. La gent que no coneixia la zona va quedar meravellada amb l’entorn privilegiat del que disposam, i que de vegades no valoram suficientment.

Es varen realitzar 3 sortides (cada categoria surt amb minut i mig de diferència):

08:00h Recollida de dorsals (fins 30 minuts abans de cada sortida)

09:00h 1ª Sortida: Cadet (M/F), Junior (F), Máster 30/40 (F) y Master 40/50/60 (M)

10:40h 2ª Sortida: Élite (F), Sub23 (F), Junior (M) y Master 30 (M)

12:30h 3ª Sortida: Élite (M) y Sub23 (M)

 
Sortida sub23 Élite (M)


Sortida: Cadet (M/F), Junior (F)



Sortida: Junior (M) i Master 30 (M)



Sortida: Master 40 (M)




Sortida: Master 50/60 (M)


Sortida: Élite (F), Sub23 (F)


Com a representants locals varen participar Miquel Alzina (6è M50), Carlos Blanes (20è M40) i Angel Murillo (11è M30) a qui dedicarem un article a part. 



Durant tot el matí va haver una gran afluència de públic, tant al Clot de sa Grava com al llarg de tot el circuit. Les imatges del ciclistes amb la mar al darrera a la zona del far són espectaculars, si bé la calor va ser un factor que va incrementar la duresa de la prova a mesura que passaven les hores. Els ciclistes quedaren molt satisfets del circuit: "molta pedra" -deien- i en un lloc s'havia de posar el peu a terra. 

En resum, va ser un gran esdeveniment que no es veu tots els dies al nostre municipi, amb una exquisita organització. Esperam que l’any que ve es pugui tornar a repetir i consolidar com una prova important dins el calendari ciclista de mountain bike. Un punt i final a un Open d'Espanya que ha mantingut l'emoció fins a l'última prova on Cristofer Bosque i Meritxell Figueres s'han endut el títol en categoria Elit.


Crsitofer Bosque encapçalant la prova



Davant l'absència d'Ismael Esteve, qui mantenia el liderat després de la penúltima cita celebrada a Candeleda, Cristofer Bosque partia com el gran favorit per endur-se el triomf en terres balears. Al corredor del Massi li valia acabar en quarta posició per poder assolir el mallot de líder de l'Open, i encara sabent això, no ha dubtat a anar a per la victòria. Des dels primers instants, el català ha imposat un fort ritme al costat d'Alberto Mingorance, recent campió d'Espanya de EBikes, i amb prou feines han trobat resposta en els seus rivals.




Únicament, David Campos i Xavier Ariza van ser capaços de seguir-los en la distància, ja que segons passaven les voltes, la renda anava creixent. La bona entesa de tots dos va durar fins a l'última volta on Bosque va canviar el ritme i va ser capaç de deixar anar a Mingorance per arribar amb un avantatge de set segons sobre el seu company de fuga. En tercera posició entrava el millor Sub23, David Campos, qui ja a la tercera volta, va deixar enrere a Ariza per tal d'intentar atrapar el duo davanter, evidentment sense fortuna. Bosque es porta l'Open d'Espanya gràcies a la seva regularitat, al participar en totes les proves i estar en els llocs de cap en les mateixes, culminant amb una gran victòria.






Per la seva banda, en fèmines, Meritxell Figueres arribava amb el liderat a les mans. La corredora de Girona va imposar el seu ritme en els primers compassos de la prova amb una Áurea Ruíz seguint-la en la distància, però a qui va mantenir a ratlla fins a la tercera volta on una punxada va fer que aquesta renda es retallés a gens ni mica. Després de la solució d'aquest problema mecànic, Figueres va tornar a deixar anar a Ruíz i es va dirigir a la seva segona victòria de la temporada amb un marge d'un minut sobre la seva perseguidora. En tercera posició va entrar Lucia Mascle, com a millor sub-23, però no li valdria aquest lloc per emportar-se el Open, ja que la líder d'aquesta categoria, Estíbaliz Sagardoy, va ocupar la quarta plaça. Tot i així, bonica lluita entre les dues corredores.




Enhorabona a tots. Una llàstima que no s'hagui publicitat correcta i oportunament. Tot i això el boca a boca dels participants serà la millor publicitat per anys vinents. Esperam poder aficionar-nos a aquest dur i bell esport, respectuós amb la natura, i poder acollir molts d'anys aquests esportistes.

Com ja hem anunciat, la galeria de fotos més gran de l'Open d'Espanya BTT XCO Cofidis Cala Rajada-2021 la trobareu al facebook de Cap Vermell. Més de 450 fotografies de totes les categories. Allà trobareu les imatges més emotives de la prova i detalls que fan gran aquesta competició, com la participació de la llorencina i campiona del mon Marga Fullana, que guanyà en la categoria Màster 40 (F).
















El lliurament de premis es va fer molt tard i sols quedaven els premiats.