Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1554
La prova es disputà el cap de setmana del 29 de gener a l'1 de febrer a Altea (Alacant)



El passat cap de setmana, de l'1 de febrer, 2 parelles de ciclistes gabellins, formades per Miquel Alzina-Carlos Blanes i Xavi López-Ángel Murillo,  participaren a Altea (Alacant) a una de les proves de mountain bike per etapes més important del calendari nacional: la Costa Blanca Bike Race.  Tant és així, que hi participaven ciclistes de primer nivell com en Joaquim “Purito” Rodríguez, Tomi Misser, Carles Coloma, Alberto Losada, Aimar Zubeldia, Milton Ramos, Sandra Jordà,... entre d’altres, amb els seus respectius equips i tota l’estructura que els envolta.



Ha estat un veritable plaer poder compartir el dia a dia amb aquestes figures, ja que el centre neuràlgic de la prova estava al Hotel Cap Negret, i allà feien vida una bona part dels participants, professionals i amateurs. En qualsevol altre esport seria impensable poder competir i compartir instal·lacions amb esportistes d’aquest nivell.

La cursa consistia a completar 185 Km amb 6650 m de desnivell acumulat, en 4 etapes, de dijous a diumenge. A priori  era una prova per participar en parelles, però també hi havia la possibilitat de competir individualment. Ha estat una prova dura, tant per les llargues ascensions com per les zones tècniques, on calia estar concentrat tota l’estona. De fet, aproximadament un 20% dels que prengueren la sortida, no han acabat, ja sigui per caigudes o per avaries mecàniques. Cal destacar la segona etapa, una crono-escalada de 17 Km, però on se pujava a les antenes de l’Albir, on hi ha el km asfaltat més dur d’Europa amb rampes del 30%.





Ha estat una experiència enriquidora, i hem passat molt de gust de practicar l’esport que ens agrada. La parella formada per en Xavi López i n’Angel Murillo no va poder completa les 4 etapes, ja que al inici de la darrera etapa en Xavi López es va haver de retirar  per culpa d’un cop a les costelles que havia sofert el dia anterior, si bé n’Àngel va acabar  tot el recorregut, fent una cursa espectacular. L’equip Livesport Capdepera (amb en Miquel Alzina i en Carlos Blanes)  va quedar a la posició 17a de 39 equips a la categoria de Màster-40, i aquesta prova formava part de la seva preparació per a la Cape Epic que disputaran el proper mes de març, la prova més dura del món per etapes en mountain bike.







Ja us anirem informant.