Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1850
At Montuiri 0 - Escolar 1

Com tal vegada ja sabreu, aquesta setmana va començar amb fortes turbulències devers Es Figueral. Una vegada acabat el partit que ens enfrontà al Sóller i, que vàrem guanyar 4 a 2,  l’entrenador local Isma Venera presentava la seva renúncia de forma irrevocable. Els motius no els sabem ni els volem anar a cercar..., són secundaris. La notícia, prest s’escampà i pareixia que la cosa estava feta i que no hi hauria marxa enrere. Fins i tot en Bernat Palmer, president del club, sonava per ocupar el lloc de n’Isma de forma provisional.

La plantilla del primer equip, descontents de totes totes amb els últims esdeveniments, va fer pinya i es reuní amb el seu ja ex-entrenador per fer-li sabre que no volia que deixàs l’equip i que recolzaven la seva gestió i amb l’equip al 100 %. Aquesta mostra de respecte i estimació de la plantilla cap al seu entrenador va fer, gràcies a Déu, que n’Isma es repensàs la seva postura i tornàs enrere la seva decisió. Jugadors i entrenador s’han conjurat per treure aquesta temporada endavant amb fermesa i dedicació. Un fort aplaudiment a la bona i conseqüent reacció per part de la plantilla. Si senyor... així sí! Tan de bo que tots plegats puguin aconseguir les fites i objectius marcats. Pensam que l’equip, club i entrenador n’han sortit totalment més reforçats d’aquesta concatenacions d’esdeveniments negatius.

Quant al partit d’aquest dissabte, podem dir, que el propòsit d’esmenar conductes anteriors, ha quedat força palès. La conjuració d’equip i entrenador han donat una forta empenta de motivació extra a tot l’equip. Avui en Venera ha provat un nou sistema de joc que ha donat un nou aire de bon joc i efectivitat a l’equip. Certament, avui hem passat molt de gust de veure les evolucions que l’equip ha mostrat dins del terreny de joc.


Avui hem jugat amb tres centrals i dos laterals reconvertits en carrilers, la qual cosa ha donat una solidesa la línea defensiva que feia partits que, malauradament, no veiem. Destacar, altra vegada, el gran partit de Toni Miquel Fajardo que s’ha encarregat d’anular totes i quantes jugades d’atac volia desenvolupar l’equip del Pla. També ha respost encertadament a l’hora de començar les jugades d’atac. En Jaume Torres, que retornava a l’equip després de sis setmanes d’absència, amb la seva habitual velocitat, ha realitzat excel·lents cobertures a tots els seus companys de la defensa. També s’ha permès el luxe de fer qualque pujada en atac, que no ha acabat en gol, per molt poquet. I ja que parlam de la línea defensiva no podem oblidar, i és bàsic, l’excel·lent actuació del nostre porter Toni López que ha estat del tot encertat, en una seria d’uns contra uns, amb els davanters blancs-i-vermells. També ha demostrat una important solidesa, fins ara no vista, amb el joc aeri, que ha solucionat , amb nombroses expeditives sortides de punys d’una manera impecable. Pensam, que la mà, el saber i la feina de Tòfol Irles, entrenador de porters, comença a donar un evident resultat força convincent.

La línia de mitjos amb la dupla, Joan Sard i Dani Sureda, se n’han cuidat amb molt d’encert i efectivitat, de les tasques defensives encomanades per el “míster” Venera. Han exercit de perfectes enllaços, combinant els balons que els hi arribaven des del centre de la nostra defensa, per tal d’iniciar les el·laborades i bones jugades d’atac del nostre equip.

Les bandes, avui han sigut propietat den Luis Maya i den Juanlu Flaquer, que han estat a l’alçada dels seus companys. I, en punta, Miki Ruedas, que no ha escatimats esforços i contínues corregudes, totes elles molt disputades amb els defensors locals, ha gaudit d’una sèrie d’oportunitats clares, però, no ha estat fins a la meitat de la segona part, quant ha encarat el porter rival, l’ha superat i de tir creuat ha marcat el gol de la victòria gabellina.

Ens ha agradat força, i creim, que donen una gran expectativa i il·lusió, el moment en que han coincidit a dintre del camp, els davanters MiKi Ruedas, Alex Murillo i Cristofer Fernández. Volem pensar i, no ens volem privar de creure, que aquesta davantera ha de dona molts horabaixes de glòria, de bon futbol i una gran quantitat de gols a l’Escolar. Són tres atacants que, gaudint d’una bona preparació física, de ritme de joc i d’acoblament entre ells poden aportar coses molt importants i interessants a l’equip de la vall del Garbelien. Estam segurs, fora cap tipus de dubtes, que són la millor davantera de tota la categoria. Aquí surt a lluir la bona feina que està realitzant la directiva que, malgrat tots els entrebancs sorgits, ha sabut dotar a la plantilla de reforços d’una reconeguda qualitat.


La primera part ha estat molt igualada, en quant a joc i oportunitats de gol, per ambdós equips. Les alternances han estat contínues i qualsevol dels dos equips s’hagués pogut avançar en el marcador. A la segona part, ha estat quan l’Escolar ha pujat una mica el ritme de joc, imposant el seu brillant futbol i desbordant contínuament les línies montuïreres. Hi ha hagut un moment del partit en qual el Montuïri ha quedat xapat, talment, en dos. Tenien quatre o cinc defenses i quatre o cinc davanters, deixant la seva línea de mitjos, totalment fora cap efectiu que pogués elaborar l’atac i la defensa local. Era evident que l’equip del Pla de Mallorca havia acabat les forces i s’estava ensorrant a marxes forçades. El resultat d’aquest desgavell ha sigut una total desorientació i absència de coordinació del joc i l’enfonsament tàctic de tot el seu conjunt. L’Escolar ja havia avisat en nombroses ocasions i, es veia venir que, més prest que tard, el gol acabaria per arribar. I així... com havia de ser, ha sigut.

Tota la plantilla han celebrat amb un efusiu entusiasme el bon resultat obtingut. Ja ho diu la dita: el guanyar fa riure ! Doncs, si n’és així, riguem tots plegats ! Que plorar... ja hem plorat prou.

La setmana que ve tenim l’oportunitat d’encadenar tres victòries consecutives. Rebem la visita del Binissalem B què ocupa, ara mateix posicions coeres a la taula de classificació.

No llancem les campanes al vol abans d’hora. Sabem que no hi ha cap partit fàcil i que tots necessiten la total concentració i la màxima dedicació per tal de poder dur-los endavant. Avui l’equip ha donat un gran bot de qualitat i, esperem de tot cor, que no sigui flor d’un dia i que, el resultat d’avui, serveixi per animar i motivar a tota la plantilla, míster inclòs. Tan de bo ho poguem veure i tan de bo així ho poguem contar.

Fins la setmana que ve...



Resultats del cap de setmana:

AT MONTUIRI, 0 - REGIONAL, 1
ALARO, 2 - JUVENIL, 0
CADET, 5,-,CAMPANET, 1
INFANTIL F11, 0 - RTVº MALLORCA, 24
INFANTIL F7, 5 - MONTAURA, 4
ARTÀ, 11 - ALEVI A, 3
OLIMPIC, 4 - ALEVÍ B, 2
SP.RTVº.CIUTAT DE PALMA A, 3 - BENJAMÍ A, 0
BENJAMÍ B, 3 - ESPANYA AT, 2
PREBENJAMÍ, 3 - PETRA, 1