Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 2132

San Cayetano 2 – Escolar 1

Ja ho varem avançar la setmana passada: els foguerons de Sant Antoni i Sant Sebastià podien ser un factor important a l’hora de jugar el partit d’avui. Increïble, però cert; no ens varem equivocar, així, malauradament, ha sigut... Hi ha algun jugador de l’Escolar, que s’estima més anar de foguerons, que dins el camp, posar-hi els “dellons”...

Que nosaltres haguem contat i, si no ens equivoquem, com a mínim, fins a tres jugadors s’han despenjat, tirant-se del carro, a l’hora de jugar el partit d’avui. Si afegim les lesions i els expulsats, ens trobam que, pel partit d’avui, hem fet els onze jugadors amb l’ajuda d’un jugador juvenil. És de justícia dir, que en Sergi, el juvenil d’avui, ho ha fet molt bé...

Al final del partit en Jaume Faba, capità de l’equip i que ha tingut que jugar lesionat més de seixanta minuts fora poder ser canviat, no sabem, si fruit d’una encalentida o fruit d’una profunda meditació; pres per la ofuscació, ha decidit deixar l’equip per no estar d’acord amb la poca implicació que hi ha i que, avui mateix, ha quedat ben pales. Esperem que tot sigui una encalentida i, el bo de’n Jaume s’ho pensi millor, i acabi la temporada, que, per cert, tot i les declaracions del míster, ja fa uns quants partits que per l’Escolar està més que acabada.

No sabem si l’entrenador agafarà la matricula dels gresques fidels Santantoniers demanant respostes i responsabilitats, o sí, mirant de cap a un altre costat, ho deixarà córrer. Mala papereta... malament si fa i malament si no fa...

Una cosa és ben certa: els jugadors que avui han jugat i han donat, alguna cosa més que la cara, no s’ha mereixen, a partir d’avui, ser pus més suplents. La temporada està llesta i acabada enfront de les aspiracions de principi de curs... tal vegada un fil magre de disciplina no estaria de més. Seria interessant que abans de firmar la fitxa els jugadors meditassin fins on arriba el compromís adquirit a l’hora de firmar aquest simple document. Però... malauradament no hi pensen!

Som de l’opinió, que ni l’Escolar com a club, ni la directiva com a caps visibles d’aquest club, es mereix aquesta evasiva resposta a la seva innegable dedicació, donant tot i més a una plantilla que ha demostrat, alguns dels seus integrants, no se mereixedors d’aquestes moixonies.

Creim que ja hem donat prou protagonisme a uns jugadors i a unes actituds que no mereixen, ni tan sols, dues paraules més d’aquesta crònica. A partir d’ara volem significar i agrair l’actitud dels jugadors que avui no s’han amagat i han jugat el partit donant, en tot moment, tot quant tenien i que, amb el seu punt d’honor, han deixat el pavelló verd i blanc, al lloc que li pertoca.

Un 10 amb majúscules es mereixen els jugadors que avui, complint amb el compromís signat, han disputat el partit setmanal. Han estat molt aprop de conquerir el tres punts, sols l’estat desastrós del terreny de joc, les decisions errònies del triplet arbitral i el fet de jugar amb un jugador menys durant més de seixanta minuts han evitat que l’Escolar se’n portés el tres punts en disputa.

El partit no ha estat, gairebé, vistós. Ha sigut un partit a on la força física ha estat més present que la tècnica. L’Escolar amb un bon contraatac s’ha avançat a el marcador. Aquest gol ha posat en evidència la mala defensa que el San Cayetano ha alineat avui. Si en Jaume Faba no s’ha hagués lesionat segur que un altre gall ens cantaria.

El San Cayetano no ha llançat la tovallola i ha trobat, al centre de la nostre defensa, un lloc per on entrar i agafar l’esquena dels nostres centrals, per arribar, en un mà a mà, en més d’una ocasió, amb en Toni Lopez que, també ha fet un partit molt meritós. El gol de l’empat ha arribat a conseqüència d’una falta llunyana que en Lopez ha rebutjat i, dins un clar fora de joc, ens han marcat l’empat. Abans l’àrbitre ha deixat fora senyalitzar un clar penal sobre en Miky que havia guanyat la posició a la defensa rival i en clara situació de gol a estat aferrat pel seu marcador.

El partit ha entrat dins un clar corre-carrers on, l’un i l’altre equip, han gaudit de bones ocasions per ampliar el marcador existent. Ha sigut el San Cayetano, dins un fora de joc, el que ha desnivellat el marcador. Amb el 2 a 1 l’Escolar no ha baixat en cap moment el braços fregant, fruit de la seva entrega, l’empat en varies ocasions. Els jugadors locals han acabat el partit enfonsats físicament i demanant reiteradament l’hora a l’àrbitre. Una pena el no haver pogut treure alguna cosa positiva d’aquesta visita. Sempre ens quedarà el dubte de si haguéssim tingut l’equip al complet tal vegada el resultat hagués estat un altre... o no? De totes maneres reiteram la nostre més sincera i gran enhorabona als jugadors que avui han sabut triar entre la obligació i la devoció.

El proper diumenge rebrem a un sempre incòmode Sóller. Esperam que la llevantada, durant la setmana, minvi i les aigües tornin, més aviat que apresa al seu lloc. Si no és així... complicat ho veiem.

Per Sant Antoni és costum el glosar. Per distendre la crònica i afegir-nos a la festa, que també ens agrada... aquí en teniu una glosa recen feta.

Oh!, meu Escolar...
qui t’ha vist i qui te veu!
Que és de trist, ho sabeu,
una altre any fora pujar
A segona tindrem que jugar,
el dimoni ens ha fet la creu.

Així ho hem vist i així, en contra del nostre desig, ho conta’m... Salut i que, al final, sempre puguem dir... Visca Sant Antoni!

Resultats del cap de setmana:
 
SAN CAYETANO, 2 - REGIONAL, 1
JUVENIL, 2  - STA. CATALINA AT B, 2 (Suspés al descans)
COL SAN PEDRO, 2 - CADET 1
INFANTIL F11, 0 - CONSTANCIA A, 11
GENOVA, 4 - ALEVI A, 2
AT.MANACOR, 1 - ALEVI PRIMER ANY, 7
BENJAMÍ A, 1 - PENYA ARRABAL, 9
BENJAMI B, 3, - RTVº ARENAL  5
ES PLA B,  5 - PREBENJAMI  2