Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1723



Dilluns passat, 10 de juny, es va celebrar al Judo Renshinkan de Manacor una classe pràctica de kendo on, a més dels membres d'aquest club, altres kendokas de Mallorca i alguns procedents d'altres llocs d'Espanya, van participar vuit mestres d'origen japonès.

A més va comptar amb la participació de Pedro Soler 6è dan de kendo, professor d'aquesta disciplina a Palma i a Manacor en el Judo Renshinkan i un dels pioners del kendo a Mallorca.

Què és el kendo?

El kendo en japonès: (剣 道) és un gendai budo, o art marcial japonès modern formatiu que destaca per l'ús i maneig del sabre de bambú o shinai. El nom significa "camí del sabre".

En el kendo s'enfronta a l'oponent portant una armadura (bogu) i un sabre de bambú (o shinai), que simula una katana - espasa japonesa - així mateix com en tot art marcial tradicional hi ha formes preestablertes o kata, les quals són executades en parelles i amb sabres de fusta o (bokuto).

La pràctica del kendō va des d'un aspecte merament esportiu (shinai), fins a la pràctica de formes tradicionals amb el sabre japonès (Nihon Kendo Kata) que recopilen diverses de les tècniques provinents de les escoles clàssiques de kenjutsu, passant per un marcat desenvolupament dels valors de la persona. Tot això ho fa difícil de definir, ja que busca ser alguna cosa més que un art marcial tradicional (budō), i una mica més que un esport competitiu. Als kendōka (practicants de kendo) els agrada definir-lo com una manera de vida. A més de que la seva filosofia pot aplicar-se per enfrontar qualsevol tipus d'adversitat.

Si et ve de gust provar aquest art marcial, contacta amb el Club de Judo Renshinkan de Manacor http://renshinkanmallorca.com o al telèfon 653912731

 Només necessites roba esportiva, il·lusió i ganes! en Renshinkan et prestaran part del material necessari per iniciar-te en aquest art marcial.