Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1878
ESPAÑA 1- PORTUGAL 3

Segon dels dos partits amistosos que les seleccions de futbol sala sub 17 d'Espanya i Portugal han disputat a Mallorca. Dimecres era el torn de Capdepera. 300 espectadors al pavelló d'Es Figueral. A la mitja part es budaren  la meitat de les graderies pel partit Madrid-Barça.
gols

0-1 Gonçalo Banha 4 '
0-2 Diogo Santos 27 '
0-3 Rafael Freire 28 '
1-3 Nico Marró 29 '

Àrbitre: Juan A. Llabrés. Partit net. Van veure grogues per Espanya Jorge Quelle (22 ') i per Portugal, Gonçalo Banha (30') i Diogo Furtado (36 ')

Quintets inicials:

Espanya: 13. Adrián Martínez, 6. José Ángel Lozano, 5. Jorge Espín, 3. Jorge Quelle i i 9. Nicolau Marró.

També van jugar: 12. Ginés Gabarrón ©, 4. Ion Cerviño, 14. Sergio Rubio, 8. Javi Rocamora, 2. David Montero, 10. Eugenio Miramón, 11. Alejandro Naranjo, 15. Carlos Delgado i 7. Pau Cendán.

Portugal: 14. Diogo Santos, 3. Joan Perdigão, 12. Tiago Couto, 13. Diogo Furtado © i 4. Raúl Moreira

També van jugar: 1. Diogo Cunha, 11. Hugo Freitas, 2. Henrique Rodrigues, 6. Gonçalo Banha, 8. Rafael Freire, 5. Rubén Teixeira 7. Lúcio Rocha, i 9. Rodrigo Simão i 10. Carlos Montero.

Amb la selecció espanyola jugava el mallorquí Sergio Rubio, nº 14, a les filles de l'equip juvenil del Palma-Futsal.

Partit tan intens com imprecís. Propi de la categoria sub-17, de la que es jugava. El futbol sala requereix una precisió tècnica que els jugadors, encara en formació, no han desenvolupat en tots els seus termes.
El conjunt del seleccionador Albert Canillas va ensopegar davant d'una Portugal superior que va dominar el marcador i el partit en tot moment. Espanya va donar una bona imatge però es va topar amb el mur de tots dos porters portuguesos, que es van lluir en cada part.

La primera part tengué un ritme enorme. Portugal va sortir molt concentrada i amb empenta, intentant dominar i marcar el ritme del partit. I aviat va tenir premi. Al minut 4 bona jugada de combinació perquè Gonçalo Banha converteixi en gol el seu mà a mà davant Adrián Martínez. No es mouria més el marcador a la primera meitat, bàsicament perquè els dos porters van estar incommensurables. Dos llançaments des de fora de l'àrea d'Ion Cerviño es van topar amb un inspirat Tiago Couto. També Portugal va crear perill, per mitjà de Diogo Furtado i Joao Perdigão, però Adrián Martínez va ser el millor dels espanyols.

A la segona part, Espanya va sortir disposada a empatar, amb molt de coratge i bones transicions. Nico Marró va tenir la primera molt escorat. També Alejandro ho va provar per dues vegades, de fort xut fora de l'àrea i en contraatac amb la puntera. El porter portuguès va evitar el gol. Com també ho va fer en un xut potent des del punt de penal de David Montero. La rèplica portuguesa, una rematada imponent que, entre el travesser i Ginés Gabarrón, van evitar que fos gol per mitjà de Raúl Moreira.

El partit va tenir un minut boig, el temps que va transcórrer del 27 al 28, on Portugal va sentenciar el partit. Primer va ser Diogo Santos qui va aprofitar un rebuig en boca de gol per marcar i després va ser Rafael Freire qui va reblar a gol un robatori en una mala sortida de pilota d'Espanya que va acabar en contraatac letal. 3-0 amb 12 minuts per davant. Nico ho va tornar a intentar, però el porter Diogo Santos va aturar novament. No hi havia manera de marcar. Al 29 'va tornar a ficar una mà salvadora a un xut de José Ángel Lozano que anava a l'escaire per enviar a córner. No va poder fer res en aquest mateix minut per evitar un gran gol en jugada personal de Nico Marró, xut amb l'esquerra marca de la casa al primer pal baix després de superar a la seva defensa en un bon gir d'esquena. Espanya intentaria ajustar el resultat en els últims minuts sense fortuna de cara a porta. Els tres últims minuts de partit, Albert Canillas va apostar per Alejandro Naranjo com a porter jugador però el mur a la porteria va ser majúscul, amb un immens Diogo Cunha. Segona derrota consecutiva, avui 1-3.

Partit entretingut i molt intens. Jugat a un ritme trepidant on es veren bells detalls d'aquestes joves promeses com es pot veure a aquestes imatges.