L'Ajuntament de Capdepera està estudiant treure la plaça fixa d'arquitecte municipal durant l'any 2018, així com la plaça de TAG i d'enginyer. En aquests moments les places són a temps parcial i/o interines.

Pel que fa a l'arquitecte municipal només ve dos cops per setmana al matí, la qual cosa fa que la tasca del departament es vegi enderrerida. A més, actualment l'arquitecte està de baixa des de fa quatre mesos i l'arquitecte que el substiueix s'ha incorporat fa quinze dies. Aquest és un dels motius pels quals darrerament l'àrea d'Urbanisme ha acumulat més treball extra. 

També es vol treure la plaça d'enginyer, el qual ve dos matins per setmana, temps insuficient pel volum de treball del departament, tenint en compte que la construcció és un dels pilars econòmics del municipi relacionat amb el turisme. La plaça de TAG, ocupada de manera interina, també es vol treure per crear un equip de treball fixe i a temps complet a Capdepera.

Aquestes però, no són les úniques places que es volen treure. Ja s’ha publicat al BOIB (num.159 de 28 de desembre de 2017) l’oferta ocupació pública de funcionari de l’Ajuntament de Capdepera, en la qual hi ha: nou places d’auxiliar adiminstratiu; dues d’Educador de carrer; dues de Treballador social; una de TAG; una d’Arquitecte; una de tècnic d’Esports i una d’administratiu de Contractació.