Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 2720
1971 - 1975 (3)
  

Primer equip infantil de l'Escolar. Drets: Agustín Muñoz (entrenador), Pep Medina, Pedro Sancho, Jeroni Sureda, Sebastià Nebot, Miquel Flaquer, Pedro Nebot, Joaquín Ruiz, Bartolmeu Bauzà, Vicente Moll. Acotats: Miquel Moyà, Benito Hernández, Arturo Risco, Toni Campoy, Antoni Melis, Joan Terrassa, Biel Torres i Juanito "Vador".

Temporada 1972-1973


L'Escolar, aquesta temporada, va inscriure per primera vegada un equip infantil. Primera regional, aficionats, juvenils i infantils ja van ser els quatre equips de Capdepera que van competir.

Una vegada que en Pep Pinya deixà d'entrenar a l'Escolar, a finals de la temporada 1969-70, en les següents (70-71 / 71-72 / 72-73), van ser vuit els entrenadors que van estar al capdavant del primer equip. Tres entrenadors es van repartir la temporada 1972-1973, aquests van ser: Calafell, que venia de Palma amb un Citroën 2 CV, i amb ell varen venir tres jugadors; la seva estada a Capdepera va ser curta. Tatono, de Lloseta, en aquells moments periodista d'”Última Hora”, que també va estar poques jornades al capdavant de l'equip. I després es va recórrer per segona vegada a Salvador Moll, per a continuar i acabar la temporada 1972-73. Va ser aquesta temporada la primera que a Mallorca es van disputar les següents competicions: Primera Regional Preferent, composta pels nou primers classificats dels dos grups de Primera Regional de la temporada anterior; Primera Regional, formada per 16 equips, entre els quals l'Escolar; un grup de Segona Regional i dos de Tercera Regional. El Calvià va ser el campió de Primera Regional, l'Escolar quedà classificat en la 14a posició.


Vull ressaltar la tasca dels homes d'aquesta foto que, al costat d'altres persones, van fer possible el renaixement del club, en la seva tercera. Drets: Pedro B. Fernández, secretari fins que el club, en la seva tercera etapa, estigué ben consolidat. Sebastià Pascual, president i després vocal amb Felipe Cardiel. Felipe Cardiel, vicepresident de Sebastià Pascual i després president. Esteve Mercant gran col·laborador de diversos presidents. Miquel Bestard Riera (electricista), home de confiança de diverses directives, ajudà el club amb la seva experiència professional. Tomeu Terrassa (lampista), que havia estat un dels primers jugadors de l'Escolar a l'any 1946, vocal amb diverses directives; en una ocasió se li va proposar la presidència que rebutjà i va preferir més seguir ajudant; també va posar a disposició del club la seva experiència professional. Pere Massanet de na Velleta”, vinculat molts anys a l'Escolar, crec que el club es va quedar en deute amb ell, col·laboro de manera eficaç perquè l'Ajuntament adquirís els terrenys on avui està situat el complex esportiu de Capdepera. Bartomeu Terrassa, més de vint anys a l'Escolar, delegat, directiu, etc.


  

Amb aquest grup de persones que van treballar perquè es fes realitat l'Escolar, en un nou camí que encara perdura, no cal oblidar en Miquel Garau "Bessó", un tot terreny

I tampoc en Jaume Sancho Moll "Niu", directiu del club durant molts d'anys, soci tota la seva vida, si no se li oferia el carnet ell el demanava. Va morir als 82 anys, un 9 de febrer. Al costat de la seva dona, no deixaven cap partit del primer equip, i també va ser un gran seguidor dels equips en què van jugar primer el seu fill Llorenç, després el seu gendre Carlos Faba, i més recentment els seus néts, els germans Paulí i Jaume Faba Sancho.

Primera Regional. Drets: Manolo García-Plata, Colau Nadal, Agustín Muñoz, Mateu, Miquel Morey, Joan Terrassa, José García, Xisco “Rectoret” (encarregat de material). Acotats: Jesús Sánchez, Miquel Bestard, Miquel Ferrer, Tòfol Irles i Joan Rosselló.


Miquel Bestard