Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 1883
L'any 1982 va començar a practicar-se judo al local parroquial de Cala Rajada


 Aquesta setmana passada es van reunir uns dels pioners del judo de Cala Rajada, no hi eren tots ja que moltes més van ser les persones que van donar suport a la iniciativa d'aquest esport gabellí.

Era l'any 1981 quan s'obre una sala de judo a Artà, nombrosos nins i nines de la nostra localitat es van apuntar a aquesta nova modalitat esportiva. L'ajudant del professor era un jove Pep Mascaró que per aquell temps complia amb les obligacions del servei militar. Finalitzat aquest a l'abril del 1982 un grup de pares dels xavals van comentar al president del club obrir una sala a Cala Rajada. Andreu Gutiérrez entre d'altres van proposar el Saló Parroquial, per aquell temps el Ecònom Tomeu Català.

A partir d'aquesta data s'inicia el judo al nostre municipi.

Anem a destacar a Matias Bosch, en aquells anys era el propietari d'un desaparegut restaurant anomenat Iris. Ell va ser el promotor d'un dels trofeus de judo infantil que en l'actualitat té més ressò té en la nostra Illa, el "TROFEU DE CALA RAJADA" aquest any en la seva trenta-una edició, va reunir més de 300 participants representant a la quasi totalitat dels clubs de Mallorca.

Hi havia certes discrepàncies entre l'aquell llavors president del club i Pep, aquest comenta els problemes als seus alumnes de confiança i Pedro Fuster (Pedro Ros) proposa a Mascaró traspassar el judo a un nou local. 30 anys després aquest centre segueix més actiu que mai.

Per dur a terme els esdeveniments d'un club es necessita la col·laboració de tots els socis, Pere, Andreu, Matias, i molts van ser un referent i un exemple per als joves d'aquella època. Encara avui en l'actualitat participen de forma activa en les iniciatives d'aquest Judo Renshinkan.