(fotografies: BEST)

Regional

Pep, Javi, Manu, Abdou, Juanito, David (87' Faba), Alex (77' Sogorb), Cascales, Dani, Enric (73' Crespo) i Pablo (90' Martí)

Gols: Cascales (min, 5), p.p. (min 67.) i Juanito (min. 90).

Ja tocava un partit com el d'ahir. L'equip, amb 3 baixes per sanció, sabia que era un partit que s'havia de guanyar sí o sí. Els resultats dels adversaris directes no afavorien els interessos verd-i-blancs i no en quedava d'altra. Però el rival que ens visitava el diumenge horabaixa no era el més idoni. Venia de guanyar 6-0, la jornada anterior, al líder. Idó el diumenge, damunt del camp, es va veure que els que realment necessitaven la victòria eren els locals. Bona mostra d'aixó és que al minut 1 es va marcar el primer gol, anul·lat injustament, per l'assistent. Pero l'Escolar va seguir presionant, sense deixar que l'equip visitant es posicionàs damunt del camp. I així, després d'una falta lateral, al minut 5, Cascales amb un gran cop de cap va marcar l'1-0. A partir d'aquí es va veure un molt bon partit, en què l'Escolar va tenir 3 ocasions clares per marcar, i el Xilvar també va tenir les seves, aquestes desbaratades per un inspirat Pep, que va demostrar estar a un gran nivell.

Tot l'equip va fer un esforç físic enorme durant els primers 45 minuts i pareixia que amb l'1-0 no seria suficient per aguantar la segona part. Però res més lluny de la realitat. Els locals varen seguir lluitant i pressionant, fent que el públic s'enganxàs al partit com no ho havia fet abans en aquesta temporada, animant durant la major part del segon temps. Al minut 67 l'àrbitre expulsà el jugador núm. 6 visitant, per doble amonestació, i instants després l'equip local va marcar el 2-0 de la tranquil·litat. Juanito, després de robar una pilota dins l'àrea visitant, fa un xut potent que pega al travesser i d'aquí va a parar al genoll d'un defensa, que marca en pròpia porta. A partir d'aqui pareixia que el partit estava resolt, però el Xilvar va seguir intentant marcar un gol que l'hi tornàs ficar. Però unes vegades la precipitació dels atacants visitants i d'altres les bones intervencions del nostre porter ho impediren. I finalment, amb el partit per acabar, Juanito va fer el 3-0 definitiu amb un gran xut a l'escaire esquerre del porter visitant.

Amb el xiulet final l'alegria va esclatar tant al camp com a la grada. Tres punts que ens serveixen per no despenjar-nos del grup que ben segur lluitarà per la permanència aquesta temporada.