Es tractava de la primera edició de la trail cursa de muntanya i de nòrdic walking (puntuable per a la Copa Balear) disputada a Petra, amb pujada a l'ermita de Bonany. L'itinerari era el mateix per a la cursa de muntanya i la marxa nòrdica, és a dir, 12,4 quilòmetres.

Pel que fa als participants gabellins del club Myotragus, a la carrera de marxa nòrdica, cal ressenyar el primer lloc absolut de Cati Ferriol i el tercer de Suso Rexach. En Suso Rexach va quedar 3r absolut i 2n de la seva categoria, M40, amb un temps de 1:46:02. Na Cati Ferriol va quedar primera absoluta, consolidant el seu lideratge en la Copa Balear. Va fer un temps de 1:52:14. La tercera participant, Ana Peris, va ser desqualificada en la baixada des de Bonany. Cal dir que es presentaren reclamancions davant els jutges, ja que hi va haver manca de senyalització,amb corredors que van sortir de la ruta, i alguns van ser desqualificats i d'altres, no.

Pel que fa la cursa de muntanya, és destacable el 3r lloc de la categoria M50 de Tomeu Guiscafrè (1:07:18), per bé que va ser Tomàs Vizueta el millor gabellí classificat, que arribà el 14è  de la general, amb un temps de 0:59:51.
Un altre participant gabellí va ser Miquel Flaquer (55è) amb un temps de 1:11:45. En total, participaren 178 corredors.