Imprimeix
Categoria: Esports
Vist: 2126
Tres punts per a l'esperança

Escolar, 1
Santayí, 0



 (foto www.futbolbalear.es)






PREFERENT

Escolar, 1 – Santanyí, 0

Gol : Vadó

Arribava a Capdepera un dels equips candidats a lluitar per entrar en els play off d'ascens a Tercera Divisió, ja que es un descendit recentment i lluita per tornar a la màxima categoria balear. El Santanyí venia d'una bona ratxa que l'ha duit a situar-se en setena posició.

El partit es va entaular en una lluita de tu a tu, amb un joc a la primera part que es va centrar a guanyar la pilota i el mig del camp. L'Escolar presentà una molt bona defensa, on vull destacar la parella d'Abdoulaye i Miquel Martí, molt forta i contundent, quasi sense errors. Tot i destacar aquests dos noms, he de dir també que el treball defensiu de tot l'equip es va notar i va permetre, després de 26 PARTITS, mantenir la porteria a zero. Aquesta primera part va acabar amb un bon gust de boca per als assistents, perquè no hi havia sensació de perill i res ens feia pensar que l'Escolar tornaria a perdre aquest partit. Es va arribar al descans amb empat a zero.

La intensitat i el ritme en el joc va augmentar en la segona part, en què l'Escolar cercava fer mal per la banda esquerra visitant, on Manuel Grondona aprofitava els espais que tenia amb la seva velocitat. Als 20 minuts de la represa, en una jugada desafortunada, com a conseqüència d'una sortida innecessària del porter local, Miquel Martí cau lesionat, amb un fort cop al cap que es donà amb Pere Riera, i requereix el seu canvi immediat. Després d'aquesta jugada, va arribar el gol verd: gran jugada de Xampi, que passà la pilota a Vadó, aquest es va desfer del seu rival i amb la cama esquerra, des de fora l'àrea, va llevar totes les teranyines de l'escaire de la porteria visitant. Després d'aquest gol, l'Escolar es va centrar a fer-se fort darrera i a no donar cap opció d'atac a l'equip de Santanyí.

L'Escolar arriba a final de temporada amb una mentalitat canviada, que li permet somiar amb un objectiu que, fa unes setmanes, era complicat, ja que l'equip es trobava en darrera posició i a quatre punts de la permanència. L'actitud ha canviat i l'Escolar lluita ara per quedar un any més a Preferent. Però, d'una cosa estic segur: si aquesta mentalitat hagués estat present des de l'inici de la lliga, els resultats i la posició dels verds seria molt diferent i qui sap si ara xerraríem d'altres objectius. 

Diguem que en Miquel Martí, després del cop que s'endugué al cap, va haver de ser traslladat a l'Hospital de Llevant, on per falta de material no van poder fer-li les proves necessàries i després va ser duit a la Clínica Rotger de Palma, on el van operar dimarts al capvespre. Quan escrivim aquesta crònica, es troba ingressat, se suposa que fins al divendres. Des d'aquí li desitjam una prompta recuperació. ÀNIMS, MIQUEL!

SITUACIÓ CLASSIFICATÒRIA A FALTA DE 4 PARTITS

14. Espanya de Llucmajor 34 punts.

15. CE Felanitx 32 punts.

16. CD Port de Soller 31 punts

17. CE ESCOLAR 30 punts

18. CF La Union 29 punts

19.SCD Independiente 29 punts

20. CF S'Horta 29 punts

(En cursiva es troben els que ara mateix baixarien a Primera Regional)

 
Pròxima jornada per als equips implicats en el descens :

Felanitx (15è) - Espanya de Llucmajor (14è)

Atletic Santa Eugenia (7è) - Escolar (17è)

CE Esporles (3r) - S'Horta (20è)

Gènova (11è) - La Union (18è)

Rotlet Molinar (2n) - Independiente (19è)

Campanet (6è) - Port de Sóller (16è)

 

Esperem que hi hagi sort i que l'Escolar segueixi amb aquesta bona ratxa de joc i resultats.

 

 

JUVENILS

Escolar, 0 - Ferriolense B, 1

Visita complicada la que tenien els verds, ja que arribava a casa el segon classificat, que lluita per ascendir a Juvenil Preferent. Els gabellins van posar-los les coses difícils fins als darrers 20 minuts de la segona part, quan l'Escolar va rebre el gol que suposaria la derrota final.

 

CADET A : DESCANSA

 

CADET B

Escolar B, 1 – Cardassar, 0

Gol : Juli Cabalgante

Derbi comarcal que els verds s'endugueren per la mínima, gràcies a un gol d'en Juli.

 

INFANTIL A

San Francisco, 7- Escolar, 0

Partit desastrós per part dels infantils, en què no mostraren actitud ni interès per fer les coses bé. Esperem que sigui cosa d'un partit i es pugui deixar enrere aquest mal dia en els següents partits, que són vitals per a la permanència.

 

INFANTIL B

S'Horta Atlètic, 1 - Escolar B, 1

Gol : Tomeu Ferrer

Falta d'actitud i d'interès per part de l'equip verd, en un partit que els hagués pogut costar els 3 punts.

 

ALEVÍ A

Escolar, 0 – Manacor, 8

L'Escolar ja té molt complicat salvar la categoria. Aquesta va ser en un partit que, des de el principi, es va posar de cara per als manacorins, els quals es van mostrar superiors en tot moment. L'Escolar depèn d'un miracle per a salvar-se, es troba a 11 punts i en queden 15 per jugar.

 

ALEVÍ B

Atlètic Son Caliu, 12 - Escolar B, 1

Gol: Jordi Salas

El segon equip aleví ja és matemàticament equip de segona regional. Ànims, ara el que toca és acabar la temporada gaudint i preparats per a afrontar la següent temporada amb ganes i il·lusió.

 

BENJAMÍ A

Escolar, 10- Artà B, 1

Gols : Miquel Manrique 3, Adria Manel Lopez 3, Sergi Vives 2 i Enric Mena 2.

Molta superioritat de l'equip d'en Jaume Mayol, que va ser amo del partit des del primer minut.

 

BENJAMÍ B

Cala d'Or, 7 - Escolar B, 0

Contundent derrota del segon equip benjamí, a Cala d'Or, equip aquest que va passar per damunt dels verds.

 

PREBENJAMÍ

Escolar, 9 - Joventut Can Picafort, 0

Gols : Alejandro Venera 2, Hernan Prado 2, Raul Postigo 2, Hugo Massanet, Jaume López i en p.p.

Visita del coer a Capdepera, en què els verds es van centrar a tocar la pilota abans que a fer gol, tot i el resultat tan considerable.