Imprimeix
Categoria: Actualitat
Vist: 309

La biblioteca de Capdepera s’omplí de quitxalla i també d’alguns adults per participar en el taller.

 

Dijous, 21 de març, de 18 a 20h, a la biblioteca de Capdepera, es va dur a terme un taller de confecció de llibres, en motiu del dia mundial de la poesia, una festa celebrada per grans i petits; així ho demostraren els assistents en aquest esdeveniment dirigit per Virgínia. 
 

Primerament, la monitora va explicar a la sala menor de la biblioteca (que quedà encara més petita per l’acte) com es durien a terme les confeccions dels llibres. Devora d’uns cordells i rodets mostrà les teles que cobririen les cobertes del llibre-acordió que seria el producte final del taller. Mentrimentres, la bibliotecària va contar un conte de Roald Dahl.

 

Seguidament, distribuïts en quatre taules, els diferents participants començaren a crear les seves obres a partir dels cartonets que distribuïa Virgínia. També s’empraren cola i pinzells per poder aferrar cada portada, amb una eina per fer feina amb teles i un regle també es donà pas a les pàgines de cada llibre. Només quedava elegir el poema que volies plasmar sobre el llibre en diferents formats i coloraina. 

 

Finalment, tothom engrescat, decorà cada pàgina amb cartolines, dibuixos d’animals marins i diferents colors d’aquarel·la per a crear fons. Una vegada acabada cada peça, se perforava per partida doble per ficar el fil tancador. L’acte acabà amb una fotografia conjunta de tots els creadors amb els seus llibres-acordió. Enhorabona als organitzadors i als participants!

 

Joan Cabalgante i Guasp