Aquests són els serveis prevists per a la Recollida porta a porta, en cas de vaga. 


 

A partir de les 21 hores de dijous, 14 d’octubre, hi ha convocada una vaga que afecta a la recollida de fems i, a partir de les 6 de la matinada de dia 15, la neteja viària. L’atur afectaria a tot Mallorca, excepte Palma, Calvià i Pollença. Aquesta convocatòria se farà efectiva si no s’arriba a un acord entre CCOO, la Direcció General de Treball i la patronal del sector.

La convocatoria esta feta per CCOO, mentre que UGT es desmarca de la vaga davant un principi d’acord amb la patronal i la Federació d’Entitats Locals (FELIP) per aconseguir un conveni col·lectiu autonòmic. Hi ha 9 contractes que quedarien fora del conveni col·lectiu que es discuteix, perquè les seves contractes han començat i no es podran revisar si no existeix una clàusula que ho indiqui, entre d’ells es troba Capdepera.

Comissions Obreres parla d’un conveni de mínims i d’una millora de les condicions de treball. Dimarts, dia 12 d’octubre hi va haver una reunió de treballadors dels serveis de Capdepera i Son Servera.

  Imatge d'Última Hora 14/10/2021 

La FELIP, en veu del seu president Antoni Salas, ha fet una crida a la desconvocatòria a CCOO per tornar a la Mesa de Diàleg amb la patronal, de la que els ajuntaments en són mediadors, ja que “la nostra ciutadania no es mereix una vaga com aquesta”.

S’ha fet molta feina productiva per aprovar un conveni autonòmic que millori les condicions dels treballadors i està pràcticament tancat”, ha advertit Salas que preveu que pugui veure la llum en “setmanes o dos mesos com a màxim”.  El conveni negociat ja seria aplicable, en un breu període de temps, en el 80% dels municipis de les Illes. L’escoll seria en aquest 20% restant on “s’hauria de mirar cas per cas com anar superant les dificultats". 

Per la seva banda l’Ajuntament de Capdepera ha publicat una nota informativa que reproduïm,

“L'Ajuntament de Capdepera informa:
S'ha convocat una vaga de neteja viària i recollida de residus a partir de dijous 14 d'octubre de 2021.

INFORMAM:
Podeu dur els vostres fems a la DEIXALLERIA de Capdepera.
HORARI DEIXALLERIA: de dilluns a dissabte de 8 a 20 h i diumenges de 9 a 14 h.
Modificacions servei recollida vaga 14 d'octubre 2021.
Modificacions servei recollida hotels i restauració vaga 14 d'octubre de 2021.
Informació: 900 104 498 “

A la nota s’informa dels serveis mínims previstos: