Imprimeix
Categoria: Actualitat
Vist: 1483
El Consistori gabellí destinarà una partida de 15.000 € perquè els joves decideixin en quines activitats o iniciatives s'han d'invertir




L'Ajuntament de Capdepera, coincidint en la celebració del Dia Internacional dels Drets dels Infants que es celebra aquest divendres, ha anunciat l'elaboració d'un procés de pressupostos participatius per als joves del municipi per segon any consecutiu amb la finalitat de què els joves gabellins puguin triar en què s'inverteix la partida pressupostària de 15.000 € destinada a Joventut.
 
Segons ha explicat el regidor de Joventut, Pere Terrassa, el procés es duu a terme amb la col·laboració de l'IES de Capdepera i hi participen tots els alumnes de 1r a 4t d'ESO. Es duen a terme un total de 3 sessions, 2 de les quals i a causa de la situació actual de pandèmia, es fan de manera virtual. La sessió presencial s'ha realitzat al llarg de tota aquesta setmana en què un equip de dinamitzadors ha visitat totes les classes des de 1r a 4t d'ESO per tal d'ajudar als alumnes a construir les diferents actuacions o propostes que volen que es duguin a terme en el pròxim any.
 
A partir del 30 de novembre i durant una setmana tots els alumnes podran votar a través d'una plataforma digital, d'entre totes les propostes sorgides, les 3 que més les agradin. Els resultats de la proposta o propostes guanyadores es donarà a conèixer a partir de dia 10 de desembre.
 
Per a Terrassa, comptar amb la participació dels joves és de cabdal importància "perquè a més de conèixer el sentit del nostre jovent, el fet que elegeixen ells mateixos en què s'ha d'invertir el pressupost garanteix l'èxit i la participació en les propostes o activitats elegides".
 
"En un any tan complicat com aquest i pensant que a 2021 encara hi haurà restriccions, volem donar un impuls a les preferències dels joves gabellins, mantenir i compartir les seves il·lusions i també per demostrar-los que aquest Consistori sempre donarà suport a un col·lectiu tan important com és el dels nostres joves".
 
Totes les activitats i iniciatives que es programin, fruit del consens dels joves es faran seguint totes les normes de seguretat establertes.