Imprimeix
Categoria: Actualitat
Vist: 1798
Tot sortirà bé!

 

Una de les primeres mesures que se va prendre quan esclatà la crisi Coronavirus i es decidí reduir les situacions de contacte va ser tancar les escoles. Ja que es considera que és una lloc de molts de contactes entre infants, mestres i pares i mares.

Així, divendres passat, ja se comunicà que dilluns es tancaven les classes durant quinze dies. El professorat de s’Auba , s’Alzinar i  l’IES s’organitzà per facilitar que  l’alumnat pogués fer feina a casa i alhora crear sistemes de suport als pares i mares.

A s’Alzinar, el mateix divendres, se preparà el gruix de la feina per a  fer a casa i un programa de feina quinzenal distribuint les tasques. Aquest programa es reforça amb missatges diaris de vídeo dels tutors recordant què han de fer i oferint un correu electrònic per aclarir dubtes. No falten vídeos plens d’humor (com el de la Jaia Corema) o enllaços amb propostes d’idees i activitats de plàstica, recursos didàctics, música...

Les mestres d’Educació Infantil ofereixen distintes activitats com conta-contes,  classes de música, treballs manuals... L’idea és mantenir el contacte amb els alumnes i ajudar als pares i mares a casa. L’objectiu de fer els vídeos, dia a dia, és per animar als infants i engrescar-los a fer les tasques proposades.

Des de direcció del centre també se remet diàriament feina pels mestres a través de els xarxes socials, wassaps i vídeos (ben divertits per cert! ).

Pel que fa a s’Auba a Educació Primària, divendres se va repartir el material i la feina per quinze dies,  mitjançant el blog de cada aula se van explicant les activitat i publiquen fitxes, recomanacions i propostes de reforç i lúdiques. 

A educació infantil van preparar unes rutines diàries i  fàcils com repassar el dia que som, fer el bon dia, cercar els noms del companys  i reproduir-los (tenen una llista per classe), cançons d’infantil que poden seguir, treballar amb el calendar per reconèixer i treballar els nombres. A través del wassap enviam feines específiques que s’envien, mitjançant el delegat de classe, als grups com per exemple escoltar un compte i comentar-lo amb el nin o nina, altre treballar grafismes, sanefes,  seracions de colors o coses, etc... Cada dia a les 9 del matí se remet la feina o proposta del dia. També tenen el bloc per interactuar, els mestres els saluden i l’alumnat poden enviar dibuixos, fotografies o treballs que volen compartir.

A l’IES s’empra els programes moodle o clasroom per poder compartir informació amb els alumnes, que permet fer exercicis i corregir-los. També hi ha professors que empren el correu electrònic, formularis de google que permet passar informació  en format PDF. Llevat els de segon de batxillerat i segon de grau mitjà, no se pot avançar matèria i fan feina de reforç o ampliació  dels que ja s’ha estudiat. De tota aquesta  feina se fa un control per part de l’equip directiu ja que l’alumnat ha de fer i enviar les tasques que els professors els remeten.

L’Escola Municipal de Música de Capdepera tampoc no  ha aturat la feina i el professorat ha preparat vídeos explicatius que han estat remesos als alumnes. Així realitzaran distintes tasques que després remetran al seus professors i practicant durant el període de confinament a casa. L'alumant ja ha començat a rebre els vídeos explicatius del professorat sobre la tasca a fer durant aquests dies de confinament.
 

Ja veis no hi ha escola, però  tampoc estan de vacances.