Imprimeix
Categoria: Actualitat
Vist: 1935
XXI Campionat d’Europa de Globus i Mallorca Ballons Trophy


  

El mes d’octubre ha estat especial pel que fa als aficionats al globus a Mallorca. Han hagut dos esdeveniments molt importants que van omplir el cel de l’illa de molts de globus aerostàtics i d’aficionats que es concentraven per gaudir del gran  espectacle que suposa veure enlairar-se la gran quantitat de globus de tots colors des del lloc de partida, l’aeròdrom de davant Es Cruce.
  

De dia 17 a 20  d’octubre va tenir lloc el Mallorca Ballons Trophy amb la participació de 40 globus. Una competició d’entrenament i diversió dels pilots participants i pròleg del Campionat d’Europa.

 

Del 22 al 27 d’octubre, després d’un ajornament degut al mal temps i les condicions meteorològiques adverses, va tenir lloc el XXI Campioant d’Europa de globus aerostàtics que se celebrà a Mallorca sota la direcció de Ricard Aracil de Mallorca Balloons.  L’equip dirigit per Ricard Aracil va ser supervisat per la FAI i  CIA, es a dir la Federació Aèria Internacional, amb el seu director, sotsdirector, meteoròleg, etc... i un equip de 35 persones.

El campionat va tenir la seu a Manacor, s’inaugurà en el claustre de Sant Vicenç Ferrer, amb la participació de més de 100 globus de 25 països, i se va desenvolupar a la zona del Pla i Llevant de Mallorca.
 

La competició va constar de 10 proves, amb vols de matí i capvespre. Entre d’altres inclou el seguiment d’un rumb marcat i deixar caure senyals en marques instal·lades en terra.

 

El guanyador van ésser el suís Stefan Ziberli ( 12839 punts), seguit del lituà Laurynas Komza (11372) i el francès Micolàs Schwartz ( 11331 punts). La quarta posició va ser per l’espanyol Iván Ayala  (11168).

 

Una gran festa del món dels globus aerostàtics de màxim nivell. Enhorabona als organitzadors i  Ricard Aracil, director del esdeveniment.

 

Agraïm a Joan Carlos Toribio la seva informació i la facilitació d’imatges.